• Onze modellen

Door Renault Nederland

09-03-17

Zes films en series met Renault in de spotlights

Roger Moore, Harrison Ford, Kate Winslet… de grootste filmsterren hebben al in een Renault gereden. Op het internationale Cannes Film Festival - waar Renault al 33 jaar partner van is - wordt deze lijst met sterren zeker aangevuld. Wist je dat de geschiedenis van Renault al vanaf het begin gekoppeld is aan die van de film? Aan het einde van de negentiende eeuw stonden de eerste Renault fabrieken dichtbij de eerste filmstudio in Billancourt (Frankrijk). Louis Renault speelt dan ook de hoofdrol aan het stuur van een type A wagen in een van de eerste films de broers Lumière. Sinds die eerst film geeft Renault nog veel vaker acte de présence op het witte doek. Lees mee met dit korte overzicht!

photo3-modifiee
Louis Renault in een type A wagen

Soldaat van Oranje (1977)
Deze Nederlandse speelfilm betekende de internationale doorbraak van filmregisseur Paul Verhoeven en acteurs Rutger Hauer en Jeroen Krabbé. Misschien was dit succes wel mede te danken aan de bijrol van de Renault Viva Grand Sport Type ACX 3. Herinner jij je die nog?
Renault_86924_global_en
Renault Viva Grand Sport Type ACX 3

A view to kill (1985)
De Renault 11 is een heuse ‘bondgirl’ geweest met medespeler Roger Moore. In de 14e film van de serie kaapt Bond op een standplaats onder de Eiffeltoren een taxi, een Renault 11. Zo begint een spannende achtervolging. Benieuwd hoe dat gaat? Bekijk het fragment hier!
RenaultGroup_83357_global_en
Renault 11 taxi

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
In het derde deel van de Indiana Jones-serie scheurt Harrison Ford onder regie van Steven Spielberg rond in een Renault Type NN Tourer tijdens een achtervolging met een tank. Historisch weetje: de achterbank van deze Renault kan worden verwijderd. Dit was handig voor de boeren in de jaren twintig. Zo konden ze doordeweeks namelijk veel graan vervoeren en in het weekend de familie meenemen op de achterbank.

Titanic (1997)
Iedereen die de film Titanic heeft gezien, herinnert zich de stomende auto-scène met Jack en Rose, gespeeld door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Wist je dat de handafdruk van Rose op de beslagen ruit van een Renault type Coupe CB de Ville staat? Historisch feitje: de Renault aan boord van de Titanic was in Europa gekocht door William Carter, die onderweg was naar zijn familie in Pennsylvania. Carter en zijn vrouw overleefden de ramp op wonderbaarlijke wijze en dienden een claim van $5.000 in bij de verzekeringsmaatschappij Lloyds voor de verloren auto. De Renault in de film is dan ook een nagebouwde replica van het origineel van Carter!

Narcos (2017-2017)
Dat drugsbaron Pablo Escobar geen lieverdje is, zal bij de meeste mensen wel bekend zijn. Minder bekend is dat de liefde voor auto’s Escobar naar het circuit bracht. In de serie Narcos rijdt hij samen met zijn neef Gustavo Gaviria en vier Renault 4’s (één voor hem, één voor zijn neef en twee reserves) naar het circuit.

Naast de films en series in dit blog zijn er nog veel meer Renaults te herkennen op het scherm! Wat is jouw favoriete film of serie met een Renault?

Leave a Reply

Your email address will not be published.