• Easy life
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

27-01-16

Trotseer de winter in de stoere Renault Kadjar

Of je het nou leuk vindt of niet: de winter staat nu echt voor de deur. Een deel van het land heeft al te maken gehad met de voor- en nadelen die het winterse weer met zich meebrengt. Waar de één hoopt dat 2016 het jaar van de Elfstedentocht wordt, kan voor een ander de kou niet snel genoeg voorbij zijn. Voor autorijders is het van belang dat ze in ieder geval goed op het winterse weer anticiperen – een voorbereid mens telt immers voor twee. Hoe kom je het beste veilig én comfortabel de winter door?

Een auto die elk terrein de baas is
De Renault Kadjar leent zich perfect voor dit soort situaties. Een stoere, robuuste auto waarmee je elk terrein de baas bent – weer of geen weer. Eén van de voordelen van de Kadjar is dat de aan- en afloophoek een stuk groter is dan bij een normale personenauto. Hierdoor kun je makkelijker over hobbels en onregelmatig terrein rijden. Bovendien is ook de grondspeling met 20 cm een stuk groter dan bij een hatchback of estate, waardoor je zonder schade over ruw terrein kunt rijden.

Het behoeft waarschijnlijk geen uitleg dat de Kadjar ideaal is voor liefhebbers van wintersport. De auto is standaard voorzien van hill-start assist, een handigheid die goed van pas komt tijdens ritten door bergachtige landschappen. Wanneer je op een helling staat en je, je voet van het rempedaal haalt, dan blokkeert hill-start assist de rem nog vijf seconden zodat je niet onverhoopt naar beneden rolt. En omdat de Kadjar ook met vierwielaandrijving leverbaar is, kun je zeker stellen dat de auto onder alle omstandigheden een zeer goede grip heeft.  

De droom voor iedere koukleum
Wie écht goed voorbereid de weg op wil, kan kiezen voor de Pack Winter uitrusting van de Kadjar. De koplampsproeiers, elektrisch verwarmbare voorstoelen en elektrisch verwarmbare voorruit zorgen ervoor dat de Kadjar jou niet in de kou laat staan. Zo hoef je niet meer met een ijskrabber de bevroren voorruit te lijf te gaan.

Ga jij binnenkort met de auto op wintersport? Bekijk dan vooral onze video met 10 wintersport tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.