• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

19-06-14

Wel superfoods, (nog) niet elektrisch?

Als ik mijn vrienden vraag of ze ooit elektrisch gaan rijden, zeggen ze allemaal zonder blikken of blozen en vol overtuiging ‘ja’. Een antwoord dat mij best een beetje trots maakt. ‘Maar dan wel in de toekomst, he?’ is dan alleen het zinnetje dat er iets te snel achteraan gezegd wordt en mijn trotse gevoel als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Ik ben zo’n meisje dat door de maatschappij als bewust luxepaardje wordt getypeerd. Ik woon in Amsterdam en heb vrienden die ook, uiteraard binnen de ring, in Amsterdam wonen. We hebben allemaal gestudeerd, zaten bij een studentenvereniging, gaan nu braaf iedere week naar ons yogaklasje, halen onze boodschappen het liefst bij de biologische Marqt en eten ons helemaal vol met chiazaden en andere superfoods.

Wij genieten ultiem van het leven, maar proberen dit, althans dat zeggen we, ook bewust te doen. Maar waarom twijfelen we dan niet aan die veel te dure shot tarwegras die we iedere ochtend nemen en wel aan elektrisch rijden? Het is bewust en ook nog eens heel hip. Bovendien is dat vieze tankstation verleden tijd en op kan ik op mijn iPhone altijd kijken hoever mijn elektrische auto al is opgeladen.

Ik kan maar één verklaring geven aan deze twijfels over elektrisch rijden en dat is dat je het eerst zelf moet ervaren om overtuigd te raken. Ook daar ben ik het levende bewijs van. Doordat de product manager van Renault mij een week een elektrische auto te leen gaf, ben ik elektrisch rijden gaan waarderen. En eigenlijk nog wel meer dan dat, want ik verzeker je, het rijden in een elektrische auto is een heerlijke ervaring en dat kunnen we over dat shotje tarwegras in de ochtend toch echt niet zeggen…

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.