• Actualiteit

Door Renault Nederland

21-06-18

Voor deze Renault modellen ga je naar het Concours d’Elégance

Nog één week en dan is het zo ver.. het weekend waar we elk jaar weer naar uitkijken: Concours d’Elégance Paleis Het Loo. Voor ons is deze 14e editie extra bijzonder, omdat we dit jaar het 120-jarig bestaan van Renault vieren. Het grootste klassieker feest van Nederland staat voor ons dan ook in het teken van 120 jaar Renault met als thema Easy Life. We geven alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten!

Renault type B (1899)

De Renault Type B uit 1899 is de eerste automobiel ooit met een volledig gesloten bestuurderspositie. Het gesloten koetswerk beschermde de inzittenden tegen weer en wind. Dat maakte het eenvoudiger om ook met slecht weer de weg op te gaan!

De Renault type B op Concours d'Elégance 2018

De R16 heeft een voor die tijd revolutionaire binnenwerk met een interieur dat op wel zes verschillende manieren kan worden opgesteld. Er werden dan ook meer dan een miljoen exemplaren van verkocht en het model werd bekroond tot “Auto van het jaar 1965”.

Renault 30 (1975-1984)

De Renault 30 was luxer dan ooit. “Een klasse apart”, zo staat in de brochure uit 1980. Denk aan een vijfde deur, automatische transmissie en stuurbekrachtiging. Dat maakte het eenvoudiger om lekker te ontspannen in de auto!

“Een belangrijk punt van comfort, met name in de stad, is de stuurbekrachtiging.”

De Renault 30 op Concours d'Elégance 2018

Wist je trouwens dat de Renault 30 ook op het witte doek heeft geschitterd als de auto van Louis de Funès in de film ‘La Zizanie’?

Etoile Filante

Een model waar je ook zeker niet zomaar aan voorbij mag lopen is de bijzondere Étoile Filante met gasturbinemotor. Na testen in een windtunnel tussen 1954 en 1955, werd in 1956 een snelheidspoging gedaan op de zoutvlakte van Bonneville in de Verenigde Staten. Met deze ‘vallende ster’ werd een nieuw record voor auto’s met een turbinemotor gevestigd van 307,4 km/h.

De Etoile Filante op Concours d'Elégance 2018

R.S. 2027 Vision

Behalve modellen uit het verleden, kun je ook een model uit de toekomst bewonderen op het Concours d’Elégance. De R.S. 2027 Vision laat zien hoe de Formule 1 er in 2027 uit zou kunnen zien. Dankzij de transparante cabine en helm kun je tijdens de race zelfs de gezichtsuitdrukkingen van de bestuurders zien.

“Dit maakt de Formule 1 persoonlijker en spectaculairder voor races die nóg spannender worden!”

Om je beter inzicht te geven in de race, wordt op de wielen belangrijke informatie weergegeven middels actieve LED verlichting, zoals de plaats van de bestuurder in de race en de energiestatus van de auto. Dit maakt de Formule 1 persoonlijker en spectaculairder voor races die nóg spannender worden!

De R.S. 2027 Vision op Concours d'Elégance 2018

Andere bijzondere ‘Franse specials’ op het Concours d’Elégance zijn onder andere de Vivaquatre, de NN en zelfs de Town Car uit 1905. Wil je dit niet missen? Bestel dan nu alvast je tickets.

Psst, ben je ook geïnteresseerd in de geschiedenis van de Renault Twingo? Lees er in dit blog alles over!

Leave a Reply

Your email address will not be published.