• Easy life
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

14-07-17

Vier updates van de Renault Espace

De Renault Espace, een crossover zoals crossovers bedoeld zijn en met zijn vloeiende lijnen en robuuste rondingen, is het een auto om naar te blijven kijken. De vijfde generatie van de Renault Espace, die in 2015 geïntroduceerd is, heeft onlangs een kleine upgrade gekregen en dat resulteert in een paar interessante toevoegingen. Wat er precies veranderd? Wij lichten graag enkele updates toe. Lees je mee?

Het model heeft diverse kleine veranderingen ondergaan waardoor de sterke eigenschappen nog beter tot uiting komen. Onder andere de Renault Espace is nu beschikbaar in een additionele kleur, komt het model met nieuwe comfortvoorzieningen en state-of-the-art technologie maar is ook de TCe benzinemotor geüpgraded in samenwerking met Renault Sport. Genoeg reden om te blijven lezen en meer te ontdekken over de Renault Espace.

“De benchmark op het gebied van wegligging en rijplezier”

Technologie van de hoogste plank
Dankzij de nieuwe technologie rijdt de Renault Espace niet alleen dynamisch maar ook zeer comfortabel. Het One Touch- Folding systeem en de handsfree achterklep blijft behouden in de Renault Espace. Met het One Touch- Folding systeem verdwijnen de vijf stoelen van twee achterste zitrijen met één druk op de knop volledig in de vloer.

Ook de handsfree achterklep maakt het leven iets eenvoudiger. Deze opent automatisch met behulp van de handsfree card, met een knop op de achterklep of zelfs helemaal handsfree. Helemaal handsfree? Ja zeker! Met een eenvoudige voetbeweging onder de achterbumper opent het systeem de achterklep automatisch. Fijn wanneer je even een hand tekort komt.

Nu nog eleganter en verleidelijker design
De Renault Espace was al verkrijgbaar in acht metallic lakkleuren, maar hier is nu ook een negende kleur aan toegevoegd: Gris Titanium. Très chique! En wat dacht je van geventileerde voorstoelen, nieuwe LED-verlichting in de zonnekleppen, het dashboardkastje en opbergruimte onder de middenarmsteun die net dat beetje extra comfort bieden.

De Renault Espace is nu naast de uitrustingsniveaus Zen, Intens en INITIALE PARIS ook verkrijgbaar in de nieuwe uitvoering ‘Série Signature Limousin’. Zo wordt autorijden wel heel aantrekkelijk.

Business class iemand?
De Renault Espace is zeker de perfecte gezinsauto en biedt nu ook zijn inzittenden een ultiem loungegevoel door enkele opvallende features. De voorstoelen behoren tot de grootste in het segment en komen met hoofdsteunen die breder zijn dan voorheen. Daarbij kun je de hoogte van de stoelen en de zithoek elektrisch aan jouw wensen aanpassen. Ten slotte kunnen de posities van de rugleuning en lendensteun in maximaal zes settings opgeslagen worden via de geheugenfunctie. Dus… Business class, iemand?

Ontwikkeld door Renault Sport
Voor de vernieuwde Espace is de compleet nieuwe Energy TCe 225 benzinemotor met EDC-transmissie verkrijgbaar waarmee de 1,6 liter motor in de Energy TCe 200 EDC vervangen wordt. Wist je dat dit de tweede keer is dat deze motor wordt toegepast in een model van Groupe Renault? In de onlangs geïntroduceerde Alpine A110 wordt deze krachtbron namelijk ook toegepast, maar dan met een vermogen van 185 kW (252 pk). De Renault Espace heeft hiermee dus een zeer geavanceerde benzinemotor in het gamma.

“Een geweldige krachtbron van een motor”

Wist je ook dat de ingenieurs van Renault en Renault Sport samenwerkten voor de optimale ontwikkeling van de motor voor de Espace? De nieuwe Energy TCe 225 voldoet daarmee aan de hoge standaards van Groupe Renault, vooral op het gebied van betrouwbaarheid en efficiency. De TCe 225 uitvoering is voorzien van een systeem dat remenergie terugwint (ESM of Energy Smart Management) en Stop & Start, waardoor hij het Energy-label mag dragen. En slim omgaan met energie is eveneens een grote plus.

Ben je benieuwd naar alle andere updates? Lees dan meer in het persbericht. Of neem een kijkje op de website om meer te lezen over dit de Renault Espace.

Leave a Reply

Your email address will not be published.