• Onze modellen

Door Renault Nederland

11-07-14

Verliefd op de Twizy

Na een bezoekje aan Concours d Elégance Paleis Het Loo werd mijn zoontje (11) op slag verliefd op de Renault Twizy. Vanaf dat moment was het een en al Twizy wat de klok sloeg. Toen ik dat tijdens de lunch aan een van mijn collega’s vertelde werd er op slag een Twizy geregeld om mee naar huis te nemen. En toen begon de pret pas echt…..

Het gezicht van mijn zoontje was goud waard. Die avond reden wij eindeloos rondjes door het dorp. Rijden in een Twizy is een bijzondere ervaring, een snel optrekkend autootje dat heel rap de rotonde en bochten neemt. Ideaal voor korte afstanden en in de stad. Parkeren is ook op z’n minst opvallend te noemen en dan hebben we het nog niet eens gehad over het opladen na gebruik (wat met een gewoon stopcontact en verlengsnoer wordt gedaan!).

Kritisch als ze op jonge leeftijd al zijn moest mijn zoontje wel bekennen dat het matige zitcomfort achterin wel een beetje afbreuk deed aan de glans van de Twizy. Maar daar staat tegenover dat de reacties van mensen en mede weggebruikers je weer helemaal het positieve gevoel rondom de Twizy terugbrengen. Mensen nemen tijdens het inhalen foto’s met hun smartphone, wijzen je na of geven je passerend de duim omhoog.

Die zaterdag kwamen de vrienden van mijn zoon voor zijn verjaardagsfeestje. Naast gamen en een goede logeerpartij stond ook een ritje met de Twizy op de planning. Stuk voor stuk kropen ze op de achterbank voor een rondje, en trokken wij wederom veel bekijks. ‘Als je chagrijnig bent, moet je gewoon even met de Twizy gaan rijden omdat de reacties van de mensen je gewoon opvrolijken’.

Na afloop van het proefritje maakten ze volop foto’s die vol trots op Whatsapp gepresenteerd werden. Zondag fietsten de ouders van de vriendjes ‘spontaan’ langs met de vraag of ze ook een keertje mochten meerijden….

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.