• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

16-10-13

Van haat naar liefde

Ik had nooit gedacht dat ik het ooit nog eens zou zeggen, maar Renault heeft mijn hart gestolen. Mijn eerste ervaring met Renault was een ervaring waar ik liever niet aan terugdenk, maar sinds een paar maanden ben ik als stagiaire geraakt door het Renault-virus.

Mijn eerste ervaring met Renault kan ik me nog heel goed herinneren. Ik was met mijn moeder bij het CBR, voor mijn rijexamen in 2010. Het was een zonnige dag in mijn woonplaats Roermond. Ik moest in een blauwe Renault Clio 2 mijn rijexamen afleggen. Vanaf het moment dat ik in de auto stapte, ging het mis. De motor sloeg af bij het stoplicht en ik raakte in paniek. Toen we na een, voor mijn gevoel, eeuwig durende rit bij het CBR terugkwamen, parkeerde ik schuin en vergat de koplampen uit te doen. Ik keek mijn moeder wanhopig aan, dit kon geen goed resultaat opleveren. Toch had ik het mis. De examinator had met een geglimlach en een knipoogje mijn moeder al een hint gegeven. Zij wist genoeg, maar ik niet. Ik had besloten om nooit meer in een Renault te rijden!

Naar de slachtbank
Ik liep het CBR in alsof ik naar de slachtbank werd gevoerd. Ik wist zeker dat de examinator slecht nieuws voor mij had. Toen ik zijn woorden: ‘Proficiat meid, je bent geslaagd’ hoorde, kon ik mijn oren niet geloven. Maar, het was echt waar: ik was geslaagd. Ik wist niet wat me overkwam en dacht gelijk dat ondanks het feit dat de Renault Clio niet meewerkte, de auto toch op een of andere manier mijn reddende engel was geweest.

Een knalrode, veel te oude auto
Nu ik in het bezit was van mijn rijbewijs, ging ik op zoek naar mijn eerste eigen autootje. Ik droomde van een dure auto met klasse. Deze droom paste alleen niet helemaal bij mijn studentenbudget, mijn eerste auto werd een knalrode, veel te oude auto.

Stage bij Renault
Inmiddels ben ik drie jaren verder en studeer Communicatiemanagement. Ik was op zoek naar een werkperiode voor zes maanden. Na een tijdje kieskeurig te hebben gesolliciteerd kwam ik in aanraking met Renault Nederland. Na een leuk sollicitatiegesprek kreeg ik te horen, dat ik als Assistent Communicatie mijn werkperiode kon starten.

Ik wil hem wel!
Toen ik de organisatie binnenstapte wist ik niets over Renault. Als één van mijn eerste opdrachten heb ik de Clio Sport advertentie gemaakt. Een hele gave opdracht, waarbij ik veel geleerd heb over hoe een advertentie binnen een groot internationaal bedrijf gemaakt wordt. Daarnaast heb ik ook veel geleerd over Renault en het model zelf. De Clio R.S. ziet er echt mooi uit en is lekker functioneel. Lange ritten of gewoon even snel de stad in, allemaal geen probleem. Er is zelfs, tegen alle verwachtingen in van een sportmodel, ruimte voor boodschappen of mijn reiskoffer in de bagageruimte. Kortom, ik wil hem wel!

Voor elke model is wel een fan te vinden. Wat was jouw eerste Renault ervaring was en welke Renault is nu jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.