• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

01-06-17

Unwrap The Gift

Afgelopen december gaven we een hele speciale prijs weg: een weekend lang de mooiste stuurmanswegen berijden in de Vogezen met de nieuwe Renault Clio R.S. Trophy. Uit meer dan 13.000 aanmeldingen kwam één winnaar: Thomas. “Van harte gefeliciteerd, je hebt The Gift gewonnen!”. Zo ging hij een verzorgd weekend naar de Vogezen met een Renault Clio R.S. Trophy tegemoet. Wie wil dat nou niet? In een Renault, die tot wel 235 km/h kan, over de mooiste wegen rijden.

Net als vele anderen zag Thomas afgelopen december onze ‘The Gift’ actie voorbijkomen op Facebook. Een weekend rijden in de Renault Clio R.S. Trophy inclusief overnachtingen in de Vogezen. Een actie die heel wat mannenharten sneller liet kloppen. Door de laagdrempeligheid van de actie gaf Thomas zich op, en ja hoor: hij kon afgelopen Paasweekend zijn prijs ophalen. Samen met een goede vriend vertrok Thomas in het weekend van Pasen naar Frankrijk, inclusief omweg. Via Duitsland wel te verstaan, om gelijk het gas even goed in te drukken. Met een snelheid van rond de 170 km/h uur reden ze zo naar Frankrijk. Hij tikte zelfs heel even de 200 km/h aan.

“Je hoeft maar te kijken naar het gas en je bent al onderweg!”

In de Vogezen kon Thomas rekenen op haarspeldbochten, maar ook ruime bochten voor hogere snelheden en lange rechte stukken tijdens de route. Met prachtige panoramische uitzichten over de uitgestrekte landschappen was het rijden daar een hele belevenis.  

“Toen we in Nederland wegreden hadden we veel bekijks in de Renault Clio R.S. Trophy” vertelt Thomas. Dit is ook niet verbazingwekkend gezien de TROPHY-signatuur op de deuren, de 18-inch zwarte R.S.-wielen en de verlaagde rijhoogte. Daarnaast zorgt de kleur ervoor dat de Renault Clio R.S. Trophy een opvallende verschijning is, om nog niet te spreken over het geluid. “Het geluid dat de auto maakt is super tof, heerlijk om in te rijden. Door de toeren die je rijdt met de turbomotor, met 220pk, is het optrekken echt een beleving. Alsof je gelanceerd wordt!”.

Campagnefoto_TheGift_ClioRS

Volgens Thomas is de auto geweldig om in te rijden. “Vooral de race-functie maakt de ervaring geweldig en geeft de sportwagen net dat beetje extra”. Met de Launch Control functie van de Renault Clio R.S. Trophy had hij in het begin wel wat moeite, maar na een paar keer opstarten was hij hier al aan gewend. Thomas: “In het dagelijks leven rijd ik ook een automaat. De overgang was daardoor niet zo groot behalve het feit dat je opeens met G-krachten te maken krijgt”.  

“Niet geschikt als boodschappenwagen…”

Alhoewel Thomas erg enthousiast is over de auto en dit model zeker zou aanraden, is het voor hem momenteel helaas geen optie. “Als gezinsauto is een Renault Clio R.S. Trophy niet de juiste keuze. Dat gaspedaal vraagt erom helemaal ingedrukt te worden en dat is met een gezin in de auto niet helemaal de bedoeling. Zeker niet als je boodschappen gaat doen!”. Even bijrijder zijn had ook zijn charme, vertelt Thomas. “In het geïntegreerde R-Link multimediasysteem kon je via de R.S. telemetrie monitor 2.1 de rijprestatie van de auto bekijken, waaronder de G-krachten”. Een mooi detail vond hij het merklogo van Carbon op de uitlaat. Of hij nog een keer in deze Renault zou willen rijden? “Zeker weten! Maar dan op een racecircuit, kijken of de auto daar ook zo goed uit de verf komt!”  

Zou jij ook graag in een Renault Clio R.S. Trophy willen rijden? Laat het ons weten in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published.