• Onze modellen

Door Renault Nederland

08-04-16

Talisman Proefrit on Demand – William Huizinga

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken; tv kijken on demand. Op verzoek, ofwel jij bepaalt zelf welk programma je waar en wanneer bekijkt. Lekker makkelijk toch? En of het nu gaat om een soap, het nieuws of het weerbericht, het kan allemaal in ‘tv-land’. Maar het on demand principe houdt daar niet op, want een proefrit in een auto is er nu ook on demand en wel met de Renault Talisman!

Een mooi moment om met dit gloednieuwe model van Renault kennis te maken. En dat kennismaken kan dus tijdens kantooruren, ’s avonds en zelfs ’s nachts vanaf elke gewenste locatie.

De ‘date’ met de Renault Talisman was dus al snel gemaakt. En dit alles heel eenvoudig online. De afspraak was dat de Talisman om 17:00 uur thuis zou worden voorgereden. Nieuwsgierig en vol verwachting keek ik uit naar de proefrit vanuit huis.

De dag was grijs en druilerig begonnen, maar ’s middags werd het droog en brak het zonnetje door. Ideaal weer voor een proefrit. Klokslag 17:00 uur kwam de Renault Talisman voorrijden. De Talisman, wat geluksbrenger betekent, deed z’n naam eer aan en bracht mooi weer mee. De vriendelijke host die de auto kwam brengen stelde zich keurig voor. Vervolgens: “Nou meneer, dit is ‘m dan de Renault Talisman”. Mijn eerste indruk? Een ‘dikke bak’. En dat is dan uiteraard positief bedoeld, want deze mooie bolide staat er gewoon. Representatief, sportief en chique tegelijk. Na een duidelijke uitleg van de host over het exterieur werd de sleutelkaart overhandigd en mocht ik instappen. Het interieur past helemaal bij de auto, rustig en tegelijkertijd met een aantal verfijnde gadgets. Neem nou de head-up display die o.a. de snelheid weergeeft, zodat je nooit je ogen van de weg hoeft te halen. Of de kleur van de interieurverlichting die zich aanpast aan de rijstand van de auto, bijvoorbeeld ‘Sport’ of ‘Comfort’. De afwerking en design van het interieur bevielen me en de stoelen zaten gewoonweg goed.

Na een uitgebreide briefing van de host hoe alles aan boord werkt, was het tijd om te gaan rijden. Met een druk op de startknop kwam de benzinemotor rustig tot leven. Deze versie betrof een EDC automaat in combinatie met de 200 pk benzinemotor. En ik kan niet anders zeggen dat dat een heerlijke combinatie is. De automaat schakelt bijna ongemerkt en de motor reageert soepel en snel. Tijdens de proefrit werd gestuurd op zowel binnenwegen als op de snelweg en dat gaf een prima indruk van de rijeigenschappen. De Renault Talisman ligt als een blok op de weg, zeker in de sportstand (m’n favoriet). Het zal u niet verbazen, het uur vloog om.

Mijn indruk van de Renault Talisman is zeer positief. Een geweldige auto om te zien, iets wat natuurlijk persoonlijk is, maar ik denk dat velen het met me eens zijn. De blikken op straat bevestigden ‘t, er werd uitgebreid omgekeken naar de auto in de kleur Brun Vison. Met z’n heerlijke rijeigenschappen is het echt een kilometervreter. En de proefrit on-demand? Superhandig! Comfortabel vanuit huis kennismaken met deze Renault op een door mij gekozen tijdstip. En eenmaal terug van een uur sturen in de Renault Talisman kon ik maar een ding zeggen tegen de host: ’Laat ‘m hier maar staan…’.

Reserveer hier uw proefrit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.