• Easy life

Door Renault Nederland

14-01-16

Stressvrij parkeren dankzij Easy Park Assist

Het is iedereen weleens overkomen: een klein moment van onoplettendheid bij het parkeren. Dat paaltje kon je vanuit die hoek toch helemaal niet zien? Om over inparkeren in een druk stadscentrum nog maar te zwijgen..

Nóg meer veiligheid en rijcomfort
Het moge duidelijk zijn dat parkeren niet voor alle autorijders het meest favoriete onderdeel van autorijden is. Gelukkig behoren dat soort stressvolle momenten met de hulp van Easy Park Assist tot de verleden tijd. De Renault Mégane, Talisman, Espace en Kadjar kunnen allemaal worden uitgerust met dit automatische inparkeersysteem dat parkeren een fluitje van een cent maakt. Heel prettig, maar hoe werkt Easy Park Assist nou eigenlijk?

Hoe het werkt
Deze modellen zijn zowel aan de voor- en achterkant als aan de zijkanten voorzien van een aantal parkeersensoren en achteruitrijcamera. Wanneer je wilt parkeren, kan het systeem met behulp van de camera en de sensoren opmeten wat de beschikbare ruimte is en of een gewenste insteek haalbaar is. Wanneer aan beide kanten minimaal 35 cm ruimte over is, helpt Easy Park Assist bij het herkennen van een geschikte parkeerplaats. Vervolgens bepaalt het systeem de koers van de auto en neemt het stuur over om de manoeuvre uit te voeren. Op het touchscreen kan de bestuurder de hoeveelheid ruimte en de koers nauwlettend in de gaten houden. Hij hoeft op dat moment alleen nog maar te schakelen, te remmen en het gaspedaal te controleren. De auto parkeert bijna zichzelf! En wil je uit parkeren? Schakel de ‘Park out’ functie in en je bent in mum van tijd weer op weg.

 Benieuwd hoe Easy Park Assist er in actie uitziet? Bekijk de video op Youtube!

Leave a Reply

Your email address will not be published.