• Onze modellen

Door Renault Nederland

17-12-15

Sneeuwpret in de Captur!

Vrijdagmiddag brengt mijn vrouw ons naar Schiphol. Zij, de andere kinderen én onze Renault Kadjar blijven thuis. Mijn zoon Tim en ik gaan het eerste weekeinde van het skiseizoen al de sneeuw in. Hij is de oudste - nu veertien - en mag mee op een weekendtrip naar een skigebied waar ik zaken mee doe.

Wintersport. Meer dan een vakantie. Meer dan een hobby. Pure passie. Het leven zelf intens ervaren. Het tegendeel van school eigenlijk. Het tegendeel van stijf achter je bureau zitten. Als kind ben je gezegend als je ouders je die magisch witte achterkant van de alledaagse medaille laten ervaren. En logisch dat je dan je eigen kinderen hetzelfde gunt.

Wat mijn zoon later gaat doen? Hij zegt iets met ruimtevaart in Sillicon Valley. Ja hij is ambitieus. Studeren en dan een mooie carrière. Welke ouder ziet dat niet graag? Wintersport is toch een nevenzaak. Hoort bij de lifestyle. Is wat je jezelf gunt als je alles geeft. Behalve dat het bij mij compleet uit de hand liep. Mijn ouders waren niet blij toen ik na mijn studie mijn eerste baan cancelde om als skileraar te gaan werken.

Wintersport heeft me nooit meer los gelaten. Zomer en winter is het mijn “vak”. Internet heeft me in staat gesteld mijn studie en mijn schrijftalent te combineren met mijn grootste passie. Voila Wintersportweerman.nl! Met je passie, een sportieve auto en een “slimme typemachine“ een goede boterham verdienen? Ondenkbaar in mijn middelbare schooltijd. En nu reist mijn zoon met me mee. In Tim herken ik hoe magisch skiën op die leeftijd nog is. Mooi!

We landen in Salzburg. Bij de autoverhuur is het me gelukt een Renault Captur vast te leggen. Leuke extra’s als Extended Grip en Hill Start Assist. Na een uurtje via bluetooth afwisselend onze eigen muziek te hebben geluisterd zijn we in het skigebied waar de verse sneeuw knispert onder onze schoenen. Tim is in de zevende hemel: “Pap ik ben nog nooit zo blij geweest”. Kippenvel voor een vader! Zaterdagochtend staan we samen om tien minuten voor de opening bij de stoeltjeslift achter het hotel.

Hajo Smit
Wintersportweerman.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.