• Actualiteit

Door Renault Nederland

15-05-15

Renault neemt deel aan de Roparun 2015

De Roparun ("Rotterdam Parijs run") is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. De Roparun is een schitterende uitdaging om in groepsverband de afstand tussen Parijs en Rotterdam hardlopend en fietsend af te leggen. Geld ophalen voor kankerpatiënten is het hoofddoel van deze sportieve prestatie een team van 8 lopers en minimaal 4 fietsers leg je een afstand af van ruim 530 kilometer tussen Parijs en Rotterdam. Dit alles binnen 48 uur! Als loper leg je gemiddeld 65 kilometer af (meer dan 1,5 marathon!) en de fietsers komen uit op 265 km per persoon.

Medewerkers van Renault doen al jaren mee aan de RopaRun. Een werknemer die vorig jaar voor het eerst meeliep deelt haar ervaring:

“Een avontuur voor het levenis één van de slogans van Stichting Roparun. En zo heb ik het ook ervaren, als één groot avontuur dat ik nooit meer zal vergeten. In 2014 heb ik voor het eerst deelgenomen en een maand van tevoren begon ik al behoorlijk zenuwachtig te worden. Hoe moet je je nou voorbereiden op het non-stop lopen van Parijs naar Rotterdam? De eerste nacht werd ik na hooguit anderhalf uur slaap om 3.00 al gewekt, om met hevige onweer in the middle of nowhere te gaan lopen. Zeiknat, ijskoud en aan alle kanten bliksem. Dan vraag je je wel even af waar je aan begonnen bent…

Maar hoe gaaf als je dan de grens overgaat, België in, daar waar de Roparun echt leeft. Mensen zitten daar dag én nacht langs de weg om de teams toe te juichen en moed in te spreken. In sommige dorpen vieren ze het hele weekend feest, dat soort dingen houden je als team op de been. Uiteindelijk kom je Nederland binnen, de laatste etappe breekt aan. De afsluitende 40 kilometers doe je tezamen met alle lopers, zeven te fiets en afwisselend eentje te voet. Vlak voor de finish kom je langs het Daniel den Hoed kliniek, waar de patiënten buiten zitten om de teams aan te moedigen. Hier stapt iedereen uit respect van de fiets, en met een brok in de keel loop je de zieke supporters voorbij. Hier besef je ineens weer waar je het allemaal voor doet.

Dan bereik je de finish, het is gelukt! Half lachend, half huilend val je je teamgenoten in de armen. Doodmoe, maar zo trots op elkaar. Dit jaar loop ik weer mee, nog een kleine twee weken en dan sta ik weer met de Renault Droppies aan de start van de Roparun in Parijs. Ik kan wederom niet wachten, en ondanks dat ik het al een keer meegemaakt heb, beginnen de zenuwen toch weer te komen.” – Stevie Kiel-Clayton, Credit Acceptant at RCI Banque

De Roparun van 2015 vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 23 mei en de finish op maandag tweede Pinksterdag 25 mei.
Volg het team van Renault op de voet…
Like de Facebook pagina!

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.