• Onze modellen

Door Renault Nederland

30-08-18

Renault youngtimers: onze favorieten op een rijtje

Iedereen kent de oldtimer, maar wat is eigenlijk een youngtimer? Een youngtimer is een auto tussen de 15 en 30 jaar oud. Veel van die auto’s zag je tien jaar geleden nog massaal, maar zie je nu een stuk minder. Maar bij ons betekent uit het oog, zeker niet uit het hart! We zetten vijf Renault youngtimers voor je op een rijtje. Ken jij ze nog?

Renault 19 (1988-1995)

De Renault 19 maakte zijn debuut in 1988. Het werd meteen een daverend succes. De cabrioversie kwam in 1992 op de markt. Anders dan de meeste cabriolets in die tijd had dit model geen rolbeugel met het oog op een nog frissere look.

Renault Espace 1 (1984-1991)

De onthulling van de Espace zorgde voor een enorme mediahype. Men had nog nooit een voertuig met dergelijke modulariteit gezien. Met de modulaire stoelen kon een heuse woonkamer in een auto gecreëerd worden.

Renault bracht, samen met Matra, in de vorm van de Espace een volledig nieuw concept op de automarkt: de monovolume. Het grootste pluspunt? Het bood plaats aan 7 mensen en ook zijn modulariteit blijkt tot op de dag van vandaag een gigantisch succes. Iedere passagier kreeg namelijk zijn eigen inklapbare, verwijderbare en draaibare stoel. De ‘gezinsauto voor het echte leven’ in zijn puurste vorm.

In 2014 is de nieuwe Espace onthuld. Benieuwd naar de nieuwste versie van de Renault Espace? Neem dan een kijkje op onze website!

Renault Spider (1995-1997)

De Renault Sport Spider was het eerste voertuig dat onder de vleugels van Renault Sport gepresenteerd werd. De auto werd geïntroduceerd op de Autosalon van Genève en veel mensen vroegen zich af of het een echte sportauto was. Het antwoord op die vraag was zeker een ja. Met deze ultrasportieve roadster betrad Renault Sport een compleet nieuwe markt.

Renault Mégane 1 (1995-2002)

De Renault Mégane bestond vanaf het begin ook al in een cabrioversie en bleek een onmiskenbaar succes! Dit model is en blijft nog altijd de best verkochte Renault-cabrio. Door de jaren heen kreeg dit model verschillende make-overs, maar het basisconcept ‘puur plezier’ bleef behouden.

Renault Avantime (2001-2003)

De Avantime was een onconventioneel ontwerp van de autoproducent Matra. Matra werd gevraagd om voor Renault een MPV te ontwerpen in het hogere marktsegment, op basis van de Espace 3. Dat werd de Avantime! Zijn naam zegt het al, een combinatie van avant (voorwaarts) en time (tijd); in zijn tijd vooruit!

Eigenlijk kunnen we deze lijst nog aanvullen met tientallen modellen… Wat is jullie favoriete Renault youngtimer?

Reacties (1)

Arjan Sluik, 3 September 2018 om 21:00

de Laguna Coupe (of valt die nog onder newtimer ?)