• Lifestyle

Door Renault Nederland

16-01-14

Renault, une histoire de l’automobile

De aanschaf. Iedere auto is voor iemand zijn nieuwste auto. Misschien wel de eerste, of de laatste auto in iemands leven. Ultieme symbolisatie van verworven vrijheid. Een aanvulling op jouw leven en van ieder die zich in jouw voertuig durft te begeven. Hij brengt, hij haast, hij huilt en zwoegt met je mee. Eenmaal op hem uitgekeken, dan neemt hij statig afscheid. En bezorgt hij zijn volgende eigenaar nieuwe verhalen en behaalde bestemmingen.

Beleef
Auto is gevoel. Zo herinner ik mezelf als klein meisje, vol ontdekkingsmoed op de achterbank van opa’s Laguna. Zelfs door de snerende koude decemberwind was opa’s trots voelbaar. Voor we instapten keek hij stiekem naar mijn vers besmeurde schoenen, een frons gevolgd door een knikje. Het was goed zo. Eenmaal naar binnen gekropen nestelde ik mij vorstelijk op de ruime achterbank. Vanuit de binnenspiegel gecontroleerd door twee donkere ogen vanachter gestileerde glazen. Klik. Het lukte. Ik zat vast en de sleutel werd in het contact gedraaid. Een mengeling van veiligheid en stoer. Met kordate bewegingen bestuurde hij de grijze wagen. We stonden stil, het stoplicht was rood. Mijn wangen gloeiden, het voorspellende getik van de richtingaanwijzer gaf mij een rustig gevoel. Tevreden spinnend omdat je wist dat alles goed was. De auto wachtte zijn beurt af en kwam zonder te morren weer in actie. Ik vond dat bijzonder, zo sterk en toch zo eerbaar. Samen deelden we de trots van een vers gepoetst- en gezogen auto, hij rook altijd nieuw. Met opa, verdween ook zijn Laguna. Waar opa is gebleven dat weet ik. Maar nooit zal ik weten wat er van zijn Laguna is overgebleven.

Dromen
Misschien als je meer zou weten, in het verleden kon duiken van je eigen unieke Renault exemplaar. Zou een kras dan zomaar een kras zijn, of gewoon een goed verhaal? Gedachten dwalen instinctief af, driftig onderdruk je de vraagtekens en een plotselinge vlaag van nieuwsgierigheid die je meester maakt.

Wij durven de uitdaging aan. Heb jij een trouwe Renault waar je ontzettend trots op bent? En de drang te ontdekken op welke plekken hij nog meer is geweest. Stuur ons dan jouw mooie verhaal, mét motivatie. En misschien gaan wij wel voor jou op zoek.

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.