• Lifestyle

Door Renault Nederland

09-10-15

Renault, een organisatie vol culturele verschillen

Mijn naam is Jean-Paul Renaux en ik ben de CEO van Renault BeNeLux, een organisatie met zo'n 230 werknemers. Met regelmaat komt het voor dat mensen mij vragen naar mijn ervaringen aangaande de culturele verschillen in Nederland, België en Luxemburg. Nu kan ik je vertellen, die verschillen zijn er absoluut!

Nederlandse werknemers kiezen veelal voor een pragmatische benadering. Zo respecteren ze een manager op basis van diens competenties, iemands functietitel is hieraan ondergeschikt. Ook zijn jullie Nederlanders in de basis zeer oplossingsgericht. Bij het voordoen van een (onverwachts) probleem, komen er uit verschillende hoeken praktische oplossingen. In zo’n ‘crisissituatie’ kunnen Belgen en Fransen nogal eens de nadruk leggen op het probleem zelf, wat een flinke discussie tot gevolg kan hebben.

Hiërarchie versus gelijkwaardigheid
Een specifieke situatie die mij is bijgebleven, is een openingsspeech die ik hield voor nieuwe trainees van Renault. Ik vind het altijd belangrijk dat ze welkom geheten worden in het bedrijf en neem deze taak dan ook graag op mij. Waar er in België en Frankrijk een sterke hiërarchie heerst, zie je dat in Nederland vooral de gelijkwaardige omgangsvormen centraal staan. Dit begint al in de schoolbanken, heb ik mij ooit eens laten vertellen. Zo bleek ook bij de trainees. De dag na de openingsspeech trof ik iemand bij het koffiezetapparaat, de jongeman begroette me uitbundig, alsof we al jaren bevriend waren. In het begin kon ik daar weleens moeite mee hebben. Nu begrijp ik dat dit de heersende cultuur is in Nederland en geen gebrek aan respect.

Overigens loop ik iedere dag een rondje over alle afdelingen op het kantoor van Renault om iedereen de hand te schudden, dat schijnen ze in Nederland dan weer gek te vinden…

Leave a Reply

Your email address will not be published.