• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

31-01-14

Renault, een bescheiden filmster

Als gepassioneerd filmliefhebber heb ik al vele titels op mijn naam staan. Inmiddels heb ik een aardig kritische blik ontwikkeld als ik naar een nieuwe potentiële kaskraker zit te kijken: details moeten kloppen en de muziek moet naadloos aansluiten op de beelden die mijn zintuigen proberen te prikkelen.

Meeslepend
Maar zodra er een mooie auto voorbij komt raakt ook mijn scherpe blik soms vervaagd. Soms droom ik dan weg denkend aan eindeloze kilometers, bergen vrijheid en aan de drang de weg te domineren met mijn beheerste maar zelfverzekerde rijstijl. Auto’s, het leven, spanning en avontuur zijn in deze dromen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Personages
Menigmaal heeft ook Renault een hoofdrol gespeeld in de meest uiteenlopende filmproducties. Het begon allemaal in de Franse producties waar Renault aanvankelijk een rol kreeg, auto’s waren bijna volwaardige personages met een grote invloed op het verloop van het verhaal. Ook bij het internationale filmfestival in Cannes is Renault niet weg te denken, jaarlijks worden de grootste filmsterren vervoerd in de mooiste Renaults. Afgelopen edities waren de Latitude en Espace favoriet. Acteurs als Charlize Theron, Brad Pitt en Emma Watson mochten plaatsnemen in deze prachtige wagens. Voor de overige gasten reed ook de nieuwe Captur rond en de 100% elektrische auto’s Twizy & ZOE.

Bekende filmrollen
De Renault Viva Grand Sport Type ACX 3 speelde een bijrol in de Nederlandse speelfilm Soldaat van Oranje en er is ook een heuse Renault 11 ‘Bondgirl’ geweest in A View to a Kill. Avonturen film Indiana Jones liet de Renault 6CV Torpédo zien op groot scherm. En jawel, de auto waarin Leonardo Dicaprio en Kate Winslet de liefde bedreven was ook een Renault. Wie de best betaalde filmster is uit de Renault familie? Dat is toch wel de Renault 10, deze heeft verreweg de meeste filmtitels op zijn naam staan.

Welk model Renault zou jij graag terug willen zien in een film?

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.