• Actualiteit
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

28-03-19

Renault: dé koploper in elektrisch rijden

Elektrisch rijden is een veelbesproken onderwerp; het aanschaffen van een elektrische auto wordt steeds populairder en er verschijnen steeds meer elektrische auto’s op de weg. Goed voor het milieu én voor ons eigen welzijn. Renault is koploper op het gebied van elektrisch rijden en haakt in op deze trend met verschillende projecten zoals Fetch Car Sharing, WeDriveSolar, Bi-directioneel laden, Smart Charge en ga zo maar door… Wil je meer weten? Lees snel verder.

Elektrisch rijden met Renault

Renault telt vier 100% elektrische modellen; de Renault ZOE, de Renault Kangoo Z.E., de Renault Master Z.E. en de Renault Twizy. Ieder model heeft zo zijn eigen kenmerken. De Renault ZOE is stil, compact en schoon. De perfecte stadsauto waarmee je ook gemakkelijk lange afstanden kunt rijden. Wil je jouw bedrijfswagenpark verduurzamen? Kijk dan eens naar de Renault Master Z.E. en de Renault Kangoo Z.E. Last but not least, de Renault Twizy. Dit elektrische model is het perfecte voertuig om je in de stad te verplaatsen. Wil je meer lezen over de elektrische modellen van Renault? Neem dan een kijkje op onze website.

Elektrisch rijden met Fetch Car Sharing

De deeleconomie breidt zich steeds verder uit; en ook Renault doet daar graag aan mee. Zo introduceerde Renault begin dit jaar Fetch Car Sharing: een concept waarbij 100% elektrische Renault ZOE-modellen door de hele stad Amsterdam staan geparkeerd, waar jij gebruik van kunt maken. Erg flexibel! Hoe het werkt? Easy! Je downloadt de app, zoekt de dichtstbijzijnde Renault ZOE en je bent klaar voor vertrek.

WeDriveSolar

Onder de naam WeDriveSolar startte in 2017 een nieuw initiatief in de provincie Utrecht waarin voordelig elektrisch rijden, zonne-energie en deelauto’s samenkomen. Voor elke Renault ZOE kunnen zich lokale communities, met minimaal drie gebruikers, per direct aanmelden. Zij delen de ZOE en dus ook de kosten. De 100% elektrische Renault ZOE krijgt een eigen laadpaal en parkeerplek via WeDriveSolar.

Bi-directioneel laden

Renault en We Drive Solar zijn afgelopen maand in Utrecht een proefproject begonnen met laadpalen die de Renault ZOE zowel kunnen opladen als ontladen. Op die manier kunnen Renault ZOE-deelauto’s worden gebruikt als rijdende energieopslag als er lokaal te veel zonne-energie wordt opgewekt. Is er een tekort, dan leveren de auto’s de elektriciteit weer terug aan het netwerk. Dit noemen we ook wel ‘Vehicle to Grid’; de mogelijkheid om opgewekte energie uit te wisselen tussen voertuigen en het energienetwerk. Zo wordt er efficiënter gebruik gemaakt van duurzame zon- en windenergie.

Van tanken naar laden

Tanken is verleden tijd: we zijn aan het laden geslagen. Nederland is koploper in publieke laadpunten in de EU. Want zonder die laadpalen is elektrisch rijden natuurlijk niet mogelijk. Door de introductie van de Renault Z.E. Smart Charge-app kunnen Renault ZOE-rijders de auto slim laden met zoveel mogelijk duurzame energie, en per laadsessie besparen op hun laadkosten.  

De Renault Masters van PostNL

In 2018 nam PostNL als eerste bedrijf vijftien exemplaren van de elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. in gebruik. Met de vijftien elektrische bestelbussen brengt PostNL vanuit hun nieuwe sorteercentrum pakketten geheel uitstootvrij thuis bij klanten in de regio Amsterdam. De emissievrije bestelbus speelt een belangrijke rol bij het realiseren van de ambitie van PostNL ten aanzien van CO2-reductie: uitstootvrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025.


Elektrische weetjes

Wist je dat…

  • …er meer dan 130.000 laadpalen zijn in Nederland? Dat is bijna 30% van alle laadpalen in Europa!
  • …er meer dan 50.000 volledig elektrische auto’s rondrijden in Nederland?
  • …bijna een op de drie elektrische modellen in Europa een Renault is?
  • …je als zakelijke rijder altijd profiteert van 4% bijtelling?

 

Elektrisch rijden kan goed met Renault. Wil je meer weten of heb je vragen over elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op via social media of ga langs bij een Renault-dealer bij jou in de buurt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.