• Onze modellen

Door Renault Nederland

21-07-14

Renault Clio V6 Phase 2, een brullende belevenis

Deze bijzondere auto is de opvolger van de Clio V6 Phase 1 die in 2001 op de markt kwam. Beide natuurlijk gebaseerd op de Clio II. Maar we hebben toch te maken met een compleet andere auto. De twee dikke uitlaatpijpen, royale spoilers en grote wielen maken van de V6 een op zijn zachtst uitgedrukt opvallende verschijning.

De carrosserie kwam ‘gewoon’ uit de fabriek in Flins, Frankrijk waar ook de normale Clio geproduceerd wordt. Vervolgens werd deze verscheept naar de Alpine-fabriek in Dieppe waar de deuren, wielschermen, achterklep motorkap en bumpers onder handen werden genomen. Enkel uit de voorstoelen en het dashboard is dan nog af te leiden dat er een vleugje Clio in zit.

Het grootste verschil met de normale Clio is de ligging van de motor. Het vereiste de nodige aanpassingen om de voorwielaangedreven Clio om te toveren tot een middenmotor sportwagen. Bij de V6 ligt de motor namelijk achter de voorstoelen in het midden van de auto en natuurlijk gaat het hier om een dikke V6 motor met 255pk. Dit maakt van deze auto een heerlijk explosief wegmonster. Stiekem kunnen we wel bekennen dat de kwaliteiten van deze auto pas echt buiten de stad tot uiting komen. Mooie bochtige wegen, snelweg of op het circuit? Het geluid van de brullende V6 achter je maakt het rijden met deze Clio V6 tot een belevenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.