• Onze modellen

Door Renault Nederland

12-03-14

Presentatie nieuwe Twingo: verslag van de Autosalon van Genève

6 maart, 08.00 uur. De Renault stand in Genève staat afgeladen met journalisten, fotografen en camerateams. Iedereen nog nog fris en fruitig op deze eerste beursdag. Ongeduldig en in afwachting van de onthulling van de nieuwe Renault Twingo ontworpen door Senior Vice President of Corporate Design Laurens van den Acker.

Daar komt als eerste een klein, rood op afstand bestuurbaar Renault Twingo’tje het grote podium oprijden. ‘Zo klein is hij niet geworden!’ vertelt Laurens van den Acker in de microfoon. We hebben de motor achterin gebouwd en de hele cabine ver naar voren geschoven. Ondanks het feit dat de nieuwe generatie 10 centimeter korter is dan zijn voorganger, is de Renault Twingo nu 22 centimeter ruimer van binnen. De wielen staan op de uiterste hoeken. Omdat er geen motor in de weg zit, kun je de voorwielen veel verder draaien en de zo kan de speelvolle Twingo gemakkelijk in een smal straatje keren. De uiterst korte draaicirkel van 8,65 is dan ook spectaculair”.

Kleurrijk enthousiasme
Ondertussen draait de kleine rode Twingo over het podium. Dan is het tijd voor de presentatie van de echte Renault Twingo die in 4 hippe modekleuren, wit, rood, lichtblauw en geel kriskras het podium op komt rijden. Direct valt op dat de auto standaard vijf portieren heeft en er tweeëntwintig jaar na de lancering van de ‘guitige’ eerste generatie weer even eigenzinnig als destijds uitziet. De achterkant is geïnspireerd op de eerste Twingo en vertoont trekjes van de Renault 5 Turbo. Het interieur is ook minstens zo vrolijk vormgegeven en uitgerust met kleurrijke accenten die naar eigen smaak kunnen worden gekozen.

Niet voor niets noemt de vakpers de nieuwe Renault Twingo de ster van de show in Genève.

Leave a Reply

Your email address will not be published.