• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

08-09-16

Op Renault ontdekkingstocht in Parijs

De zomer is voorbij. We moeten weer aan het werk, weer naar school. De hoogste tijd om een nieuw tripje te plannen. Want wat is er fijner dan weer toe te leven naar een korte break? In dit blog willen we jullie meenemen naar één van onze lievelingssteden; Parijs. Want daar kun jij veel ontdekken over ons merk en daarbij is het ook nog eens adembenemend mooi, goed te bereiken vanuit Nederland en altijd net een paar graden warmer dan hier.

Exposities in L’Atelier Renault
Allereerst mag een bezoekje aan L’Atelier Renault uiteraard niet ontbreken. Gelegen midden op de Champs Élysées, vind je hier de mooiste Renault exposities. Op dit moment kun je jezelf onderdompelen in alles over de nieuwe Renault Scénic.

Verplaatsen in stijl
Je kunt natuurlijk lekker gaan wandelen door Parijs, de Velib (fiets) pakken, maar wil je Parijs echt op de Renault-manier ervaren, huur dan een elektrische Renault Twizy! Met behulp van het ingebouwde GPS-systeem kun je heerlijk langs alle bezienswaardigheden van Parijs. De Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame en de Arc de Triomphe lagen nog nooit zo eenvoudig binnen handbereik!

Een beetje geschiedenis in Montmartre
Op kerstavond, midden in Montmartre, op het Place du Tertre is Louis Renault begonnen aan zijn carrière als automobielfabrikant. Hij had op dat moment de Voiturette als experiment in elkaar gezet en ging een weddenschap aan met een feestende advocaat om de Ruee Lepic in Montmartre met een stijgingspercentage van 13% op te rijden. In die tijd was dat een behoorlijk roekeloze actie, maar het lukte en de advocaat was zo onder de indruk van de auto dat hij er meteen één bestelde. In dit blog vertellen we je hier meer over het ontstaan van Renault.
tekststeen

Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan vindt tussen 1 en 16 oktober ook nog de Mondial de l’Automobile in Parijs plaats, de autoshow waar je natuurlijk ook alle nieuwe modellen van Renault van dichtbij kunt bekijken! Zien we je daar?

Leave a Reply

Your email address will not be published.