• Actualiteit
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

22-01-15

Op de autobeursvloer met Renault!

Op zoek naar een nieuwe auto, of je vergapen aan innovaties en design? Je kunt een bezoek brengen aan de lokale dealer om al dit nieuws te bekijken of een goede search op Google. Maar veel leuker nog is het brengen van een bezoek aan een autobeurs.

Autobeurzen bestaan al sinds jaar en dag. In Nederland is de AutoRAI de belangrijkste autobeurs, in België is dit de Autosalon van Brussel. De AutoRAI, ook wel de Amsterdam International Motor Show, is een tweejaarlijkse autobeurs in het Amsterdamse RAI-complex. De AutoRAI kent een indrukwekkende historie en is in de basis in 1895 begonnen toen de Vereniging ‘De Rijwiel Industrie’ (RI) de eerste Rijwieltentoonstelling hield. Later kwam hier de auto-industrie bij, en zo ontstond de Vereniging Rijwiel & Automobiel Industrie (RAI).

Zo’n beurs neemt een nodige investering met zich mee voor autofabrikanten, met het doel om de bezoeker onder te dompelen in ‘de wereld van’. Standhouders konden het op de vloer zo bont maken als ze het zelf willen, maar met de ingang van de crisis werd deze kostenpost steeds lastiger. Dit had tot gevolg dat de insteek van de beurs veelal veranderde, minder vierkante meters en meer beleving op de stand.

Voor productintroducties is zo’n beurs een fantastisch moment om een geïnteresseerde autodoelgroep te bereiken. Voorbeelden van bekende introducties die hebben plaatsgevonden op de beursvloer zijn; Land Rover (1948), de Daf 600 (1959) en de Mitsubishi Carisma (1995). Deze modellen waren allen voor het eerst te zien op de AutoRAI. Ook bij Renault zien wij een autobeurs als een perfecte gelegenheid voor een auto introductie. In 2014 zag je je de nieuwe Twingo voor het eerst op de Autosalon in Genéve en de nieuwe Espace was als eerste te zien op op de Autosalon van Parijs. Dit is dé autosalon van Frankrijk, daar pakken de Franse merken natuurlijk extra uit!

Maar weer even terug naar ons eigen land! In 2013 stond er een AutoRAI gepland, voor het eerst in zijn bestaan ging dit evenement niet door vanwege te weinig aanmeldingen van auto-importeurs als gevolg van de crisis. Dit was echter van korte duur, want in 2015 keert de AutoRAI na vier jaar stilte terug. De AutoRAI vindt plaats van 17 tot en met 27 april. En natuurlijk zijn wij er ook weer bij! Bezoek jij weleens een autobeurs? En met welke reden ga je ernaartoe?

Leave a Reply

Your email address will not be published.