• Onze modellen

Door Renault Nederland

20-03-15

Oog voor detail: Ontdek meer over de nieuwe Espace

Als product manager ben ik al enkele jaren voorafgaand aan de lancering betrokken bij een nieuw model. Des te spannender is het als het nieuw te introduceren model voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Zo ook bij de introductie van de nieuwe Espace. Door het hele land werden exclusieve previews georganiseerd in diverse theaters waar het Nederlands Dans Theater optreedt.

De nieuwe generatie Espace is herboren als grote en elegante crossover en met oog voor detail ontworpen. Alle details bij elkaar maken de nieuwe Espace een zeer bijzondere auto. Graag wil ik je vragen wat langer stil te staan bij Renaults nieuwe model, zodat je zelf kunt ontdekken wat de nieuwe Espace zo bijzonder maakt. Ik heb voor jou mijn persoonlijke favoriete details van de nieuwe Espace opgeschreven, die jou verder kunnen helpen op je persoonlijke ontdekkingstocht van de nieuwe Espace.

De ontdekking begint met het exterieur ontwerp. Wat meteen in het oog springt zijn de crossover proporties, die de nieuwe Espace een zeer aerodynamisch design geven. Het aerodynamisch design wordt sterk benadrukt door de verchroomde lijsten rondom de zijruiten, waarbij het ontwerp van het achterste gedeelte geïnspireerd is op de staartvin van een vliegtuig. Aan de achterkant valt gelijk de brede schouderlijn op. De uniek gestileerde achterlichten buigen om de carrosserie en het ontwerp van de verlichting lijkt op penseelstreken van licht. Renault is trots op haar merk en het Renault-wybertje vind ik één van de mooist ontworpen automerklogo’s ooit. Daarom is ervoor gekozen het volledig te integreren in de vernieuwde merkidentiteit van alle Renault modellen en neemt deze een nog prominentere plaats in aan de voorkant van de auto. Herkenbaar zijn ook de nieuw ontworpen koplampen met de LED-dagrijverlichting in de vorm van een “C.”

De ontdekkingstocht gaat verder in het interieur. Wat gelijk opvalt is dé “eye-catcher”: de zwevende middenconsole. Probeer je armen maar onder de zwevende middenconsole te steken, dat kan in geen enkele andere auto! Op de zwevende middenconsole is de futuristisch ontworpen pook geplaatst, die zeker niet zou misstaan in een museum voor moderne kunst. De pook biedt ondersteuning aan de pols wanneer je het grote touchscreen aanraakt. Net als bij tablet thuis is het touchscreen in portretformaat te bedienen en kun je al “swipend” door het menu. Centraal in het interieur zit de Multi-Sense© draaiknop, waarmee middels één draai de instellingen gewijzigd kunnen worden van de diverse systemen die van invloed zijn op het rijgedrag en ook op de interieursfeer. Je ziet de ambianceverlichting in het interieur veranderen terwijl je aan de knop draait! Op de AutoRAI kun je plaats nemen in de Initiale Paris uitvoering, waarbij de stoelen en het stuurwiel zijn bekleed met nappaleder en het dashboard is afgewerkt met dubbele sierstiksel. In het interieur bevinden zich diverse zijdemat verchroomde details, met bijkomstig voordeel dat je minder last hebt van vingerafdrukken.

Espace staat synoniem aan ruimte en modulariteit. De dunne A-stijlen, de panoramische voorruit en het optionele enorme glazen schuif/- kanteldak zorgen ervoor dat er veel licht binnendringt in het interieur en benadrukken verder het ruimtelijke gevoel. Nog meer ruimte vindt je in de “Magic Drawer, die in de nieuwe Espace de dashboardkast heeft vervangen. Druk op de knop en automatisch schuift een dashboardlade open met meer dan genoeg inhoud voor je spullen. De ruimtebeleving gaat verder achterin de nieuwe Espace. Wanneer je op een van de stoelen op de tweede zitrij gaat zitten, ervaar je ontzettend veel beenruimte. Het is mogelijk om binnen 6 seconden in één keer alle stoelen te laten neerklappen voor nog meer ruimte.

Ik hoop dat ik iedereen met deze blog heb kunnen inspireren om de nieuwe Espace tot in detail te gaan ontdekken. Ik ben benieuwd welke elementen bij jou in het oog zullen springen. Laat je het ons weten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.