• Onze modellen

Door Renault Nederland

05-05-16

Renault anno 2016: dit zijn onze nieuwste modellen

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan: 2016 is een druk jaar voor Renault.  Het eerste kwartaal is nog maar net voorbij of er zijn alweer twee nieuwe modellen op de markt gekomen en hebben we een glimp opgevangen van twee nieuwe modelgeneraties. Hoog tijd voor een overzicht, dachten wij zo. En: wat kunnen we eigenlijk nog meer verwachten dit jaar?

De Talisman als opvolger van de Laguna
In juli 2015 werd hij al gepresenteerd: de stijlvolle en innovatieve Talisman. Deze auto moet ervoor zorgen dat Renault weer een hele grote speler in het D-segment wordt. En direct met succes: tijdens het Internationaal Automobiel Festival in Parijs wordt de Talisman uitgeroepen tot ‘Mooiste auto van het jaar’. Sinds dit voorjaar is de Talisman op de Nederlandse wegen te vinden, deze zomer staat ook de Estate uitvoering in de showroom.

Een nieuwe generatie Mégane
Niet lang na de onthulling van de Talisman was de Mégane aan de beurt. Na twintig jaar en twintig miljoen geproduceerde exemplaren is het model nog altijd een van de meest populaire modellen van Renault. De verwachtingen zijn hoog wanneer de Mégane, die zowel als Hatchback als Estate op de markt komt, eind 2015 wordt gepresenteerd. Benieuwd hoe de nieuwe Mégane rijdt? Je kunt er alles over lezen in dit blog.

Twintig jaar Scénic
De Scénic was het laatste model dat nog niet volledig door Laurens van den Acker was gedesigned. En het moment had niet beter kunnen komen: het twintigste jubileum van de compacte MVP werd begin dit jaar, geheel gepast, gevierd met de onthulling van een nieuwe generatie Scénic. Liefhebbers van deze prachtig ontworpen gezinsauto moeten nog even geduld hebben, maar dit najaar zal ook de vierde generatie Scénic bij de dealer staan.

En… What’s next?
Ook de komende tijd wordt er niet stilgezeten. Zo is recentelijk de nieuwe Koleos aan de pers gepresenteerd: een robuuste SUV uit het D-topsegment die later volgend jaar op de Europese markt verschijnt. Tevens staat er een update voor de Clio op het programma – het eerste model van de hand van Laurens van den Acker waar nog altijd de passie vanaf straalt. En wat dacht je van zelfrijdende auto’s? De presentatie van de eerste autonoom rijdende Espace was recent in Amsterdam. Nu de Europese leiders hun handen bijeen hebben geslagen om aan de toekomst van autonoom rijden te werken, is het een kwestie van tijd tot we hier meer over horen.  Aan Renault zal het in ieder geval niet liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.