• Actualiteit

Door Renault Nederland

11-01-18

De nieuwe Renault Mégane R.S.

Nu de feestdagen achter de rug zijn kunnen wij niet wachten tot het lente is, want in het eerste kwartaal van dit jaar start de verkoop van de nieuwe Renault Mégane R.S. Kijk jij er ook zo naar uit? Lees mee!

Sneak preview

In mei 2017 was de eerste sneak preview van deze sportieve nieuwkomer – nog in camouflage – te zien tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Het vieren van onze 40-jarige aanwezigheid in de Formule 1 in 2017 was het best mogelijke moment voor de introductie! Nico Hülkenberg, coureur bij het Renault Sport Formula One Team, zat achter het stuur. Dit was echter niet zijn eerste rit in de nieuwe Renault Mégane R.S.

“Ik kreeg eerder tijdens de ontwikkeling al de kans om te rijden. Ik was compleet verrast  door de fenomenale prestaties van het onderstel. Renault Sport heeft echt fantastisch werk geleverd. Het is geweldig om met de Mégane R.S. op het legendarische stratencircuit in Monaco te rijden.” – Nico Hülkenberg

De nieuwe Renault Mégane R.S.

Onthulling van de nieuwe Renault Mégane R.S.

Na het publieksdebuut in mei kijken liefhebbers reikhalzend uit naar september 2017. Op de IAA in Frankfurt, de grootste autobeurs ter wereld, is de nieuwe Renault Mégane R.S. voor het eerst te bewonderen zonder camouflage! Zo is het design pas echt goed te zien.

De nieuwe Renault Mégane R.S.

Design om beter te presteren

Het design van de nieuwe generatie Renault Mégane R.S. is indrukwekkend: de spoorbreedte is voor en achter respectievelijk 60 en 45 mm verbreed ten opzichte van de Mégane GT, zijschermen met een luchtuitstroom, voorbumper met herkenbare F1 looks, een functionele diffuser en een uitlaat in het midden. En dan hebben we het nog niet eens over de Full LED R.S. Vision verlichting gehad met een reikwijdte van 300 meter. Ter vergelijking: de reikwijdte van een reguliere halogeen koplamp is 185 meter.

De nieuwe Renault Mégane R.S.

Ook het gloednieuwe interieur ziet er sportief uit. De sportstoelen bieden uitstekende ondersteuning, aluminium pedalen en het sportstuur met schakelflippers brengen een geheel nieuwe, sportieve ervaring.

De nieuwe Renault Mégane R.S.

Ook leuk om te weten: met de optie Renault Sport Monitor Expert kun je je mobiele telefoon als dashcam gebruiken. De video’s die je hiermee opneemt kun je uploaden op de Renault RS Replay community website.

Ongekend rijplezier

Dankzij 4CONTROL vierwielbesturing ben je als bestuurder verzekerd van optimale wendbaarheid, hogere bochtsnelheden en meer stuurprecisie door de stuurhoek van de achterwielen aan te passen via een elektromechanische verbinding met de achteras. Onze experts van Renault Sport hebben het systeem specifiek gekalibreerd om de prestaties van de nieuwe Mégane R.S. naar een hoger niveau te tillen.

Wist je dat de nieuwe Renault Mégane R.S. leverbaar is met twee transmissies? Naast een handgeschakelde versnellingsbak is een automatische EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling leverbaar.

Getest door experts in het nemen van bochten

De nieuwe Renault Mégane R.S. is ontworpen om elke bocht te baas te zijn dankzij 4CONTROL. Daarom vroegen we drie experts in het nemen van bochten om de auto te testen: Formule 1 coureur Nico Hülkenberg, freeride mountainbiker Sam Pilgrim en golfsurfer Justine Dupont gingen de uitdaging (met succes!) aan.

Het aftellen kan beginnen

Wil jij ook een expert in het nemen van bochten worden? De verkoop van de nieuwe Renault Mégane R.S. begint in het eerste kwartaal van dit jaar. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor alle updates!

Psst, ben je benieuwd hoe je de mooiste foto’s maak van jouw Renault? Lees er in dit blog alles over!