• Actualiteit

Door Renault Nederland

29-03-18

Naar Parijs met de winnaressen van de Renault Design Award!

Afgelopen november organiseerden we de derde editie van de Renault Design Award. In de 2017-editie van de ontwerpwedstrijd gingen zes studentenduo’s van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft de strijd met elkaar aan om de auto van de toekomst te ontwerpen. Wij gingen in gesprek met Ilse en Evita van Team Love, de winnaressen van deze editie. Zij mochten een week aan de slag bij Renault Design nabij Parijs. Benieuwd naar hun ervaringen tijdens de Renault Design Award en hun week in Parijs? Lees maar mee!

De auto van de toekomst: een liefdesontmoeting

Mede doordat zij beide de minor Automotive Design volgden, is het studentenduo ingeloot door Renault en de TU Delft onder begeleiding van Elmer van Grondelle, program manager automotive design van de TU Delft. Als enig volledig vrouwenteam wilden zij een echte ‘vrouwenauto’ ontwerpen. Praktisch, maar toch sexy; dat was hun idee voor de auto van de toekomst. Het thema Love paste daar volgens hen perfect bij. Hun concept was een liefdesontmoeting, een vertaling van een letterlijke koppeling tussen twee auto’s, die uiteindelijk één auto worden waarbinnen je een nieuwe liefde of een nieuwe vriend kan ontmoeten.

Wat hun kansen waren om te winnen? Dat vonden ze moeilijk in te schatten. “Iedereen had een andere insteek. Het ene team was grafisch heel goed en wist mooie tekeningen te maken, het andere team had weer een heel sterk idee.” Zelf waren ze overtuigd van hun eigen concept. Het was vernieuwend qua concept en design. En daar dachten niet alleen zij zo over, dit concept bracht ze de overwinning! Familie en vrienden waren trots en vanuit alle kanten kregen ze leuke reacties. Op naar Parijs!

De trip naar Parijs

De dames van Team Love waren heel benieuwd wat de week in Parijs bij Renault Design op zou leveren. Ze waren van plan om iets van iedere afdeling te proeven en op veel verschillende aspecten iets te leren. En dat is ze gelukt!

“We stonden versteld van het warme welkom, we werden heel vriendelijk ontvangen en iedereen nam uitgebreid de tijd voor ons. Op iedere afdeling werd ons uitgebreide uitleg gegeven, dat was erg tof!” – Team Love

Ook hebben ze tijdens hun bezoek aan Parijs een uitgebreide afspraak gehad met Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design. Hij gaf hen het volgende mee: “Zorg dat je goed wordt in één ding, daarna kan je je breder gaan oriënteren.” Laurens van den Acker is door zijn opleiding Industrieel Ontwerpen, net zoals de dames, een generalist, die zich later gespecialiseerd heeft in Automotive.

“Zorg ervoor dat je origineel bent en achter je eigen concept staat. En vergeet niet te genieten van wat je allemaal meemaakt!” – Team Love

Naar Parijs met de winnaressen van de Renault Design Award

De ultieme droom

De samenwerking tussen de dames verliep het gehele traject erg goed en ook buiten de studie om zijn het goede vriendinnen. Op het moment werken ze niet samen, maar een toekomstige samenwerking zien zij zeker wel zitten. Wat hun ultieme droom is? Daar moesten de dames even over nadenken, maar ze denken wel aan dezelfde soort concepten als dat ze hebben uitgewerkt voor de Renault Design Award. Een automobiliteit project spreekt hen erg aan. Wie weet waar we de dames over een aantal jaar terugzien!

Vergeet vooral niet te genieten!

Als laatste vroegen we hen of ze de volgende finalisten van de Renault Design Awards iets konden meegeven? “Zeker! Zorg ervoor dat je origineel bent! Wij hebben zelf veel tijd gestoken in het idee achter het concept. Kijk vooral niet naar wat de rest doet en blijf vooral je eigen plan trekken. En vergeet niet te genieten van wat je allemaal meemaakt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.