• Lifestyle

Door Renault Nederland

19-07-18

Naar de Noordkaap met de Renault 4

Het idee om met de Renault 4 naar de Noordkaap te rijden ontstond tijdens een evenement van de Renault 4 Club. John droomde tijdens deze evenementen over het maken van verre reizen met de Renault 4, rondom Beijing of bijvoorbeeld naar de Noordkaap. Zo gezegd, zo gedaan! Op 10 juni vertrok John samen met Marleen, Karola en Michiel richting het meest Noordelijke puntje van Europa.

Naar de Noordkaap met de Renault 4

Op naar de Noordkaap

Het doel was: op 21 juni, de langste dag van het jaar, te arriveren op de Noordkaap in twee Renault 4 modellen (Renault 4 en een Renault 4 F6 besteluitvoering). Voordat de reis van start ging, moest er wel het een en ander gesleuteld worden aan de Renault modellen. Zo zijn van beide auto’s een aantal slijtagegevoelige delen van de motor vervangen en is het onderstel van een bestelauto onder de R4L gezet. Dit was voor John en Michiel geen probleem. John heeft namelijk zelf 18 jaar voor Renault gewerkt en geeft, samen met Michiel, technische workshops voor de Renault 4 Club. Verstand van zaken was zeker aanwezig.

Wat een geluk!

Hun trip bracht hen via Denemarken en Noorwegen uiteindelijk bij de Noordkaap. In 22 dagen hebben ze maar liefst 8.275 km afgelegd! Onderweg heeft het viertal wel een aantal keer autopech gehad en ook zat het weer niet altijd mee, maar dat maakte de prachtige natuur, de bijzondere overnachtingen en het eindresultaat natuurlijk dubbel en dwars waard! “Het is vaak erg mistig op de Noordkaap, waardoor het uitzicht beperkt is, maar op het moment dat we arriveerden trok het even helemaal open. Wat een geluk! Het ziet er uit alsof je op de maan bent, heel rotsachtig.”

Naar de Noordkaap met de Renault 4

Kamperen in 5°C

Het viertal was (helaas) niet de enige op en om de Noordkaap. Alle accommodaties waren al ver van te voren volgeboekt, daardoor waren ze genoodzaakt om te kamperen. “We kunnen wel mooi zeggen dat we op de meest Noordelijke camping van Europa hebben gekampeerd met een graadje of 5.”

Op de terugweg bracht hun reis ze nog langs de mooie landschappen van Finland, Zweden en Denemarken. Een overnachting bij -6 graden in het Jukkasjäroi IJshotel was een ware belevenis!

De volgende tocht?

Na het maken van deze bijzondere trip, zijn we natuurlijk erg benieuwd of John vaker zo’n trip gaat maken. Zijn antwoord: “Zeker weten! Er staan nog wat bestemmingen op mijn bucketlist. Zo lijkt het me leuk om een wat meer exotische reis te maken naar bijvoorbeeld het Zuiden, of toch weer de kou in en meedoen aan de Winter Trail in Noorwegen. Ook lijkt het me heel erg gaaf om een trip door China te maken. Ach, nog zoveel te doen.”

Wij kijken enorm uit naar de volgende avonturen van deze echte Renault 4 fans!

Feitjes:

 • In totaal heeft het viertal 8.275 km afgelegd in 22 dagen.
 • Per dag legden ze gemiddeld tussen de 300 en 350 km af.
 • Het viertal heeft alleen maar gereisd via binnendoor-wegen, geen snelwegen.
 • De Renault 4L is 35 jaar oud en de Renault 4 F6 besteluitvoering 32 jaar oud.

Wil je zelf ook een roadtrip maken, maar liever in eigen land? Bekijk dan onze tips voor deze mooie routes in Nederland!

Reacties (4)

Reiziger, 21 July 2018 om 05:59

Ga in augustus voor de 3e keer met een Clio RS naar Noorwegen. Senja dit keer.
Prachtig reisland voor een roadtrip.

  Renault Nederland, 24 July 2018 om 09:26

  Veel plezier!

Neeltje van Belzen, 21 July 2018 om 18:58

Heb deze tocht 2x gemaakt met Ctroen Dyanes. in 1974 en 1984. Beide keren eerst door Zweden, Finland en door Noorwegen terug. Onvergetelijke herinneringen

  Renault Nederland, 24 July 2018 om 09:16

  Leuk om te horen, Neeltje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.