• Easy life
  • Lifestyle

Door Renault Nederland

28-07-16

De mooiste autoroutes in Frankrijk

De zomer is inmiddels in volle gang. Voor menig Nederlander het uitgelezen moment om voor een welverdiende vakantie naar Frankrijk af te reizen, om van de natuur, het mooie weer en het ‘goede Franse leven’ te genieten. Maar wat mensen soms lijken te vergeten, is dat de reis op zichzelf al een feest is. Verruil de drukke snelwegen eens voor een van de vele mooie autoroutes die het Franse land telt. Rijd jij binnenkort ook richting het zuiden? Wij zetten een aantal favorieten op een rij!

De glooiende landschappen van de Champagnestreek
Liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de regio van de beroemde mousserende wijn. Of je de Champagnestreek nou aandoet tijdens een reis richting het zuiden of er speciaal voor naar Frankrijk afreist: je zult er geen spijt van krijgen. Volg de ‘Route Touristique du Champagne’, een autoroute die in totaal zo’n 500 km telt. En laat je leiden langs goudgele heuvellandschappen waar wijngaarden, champagnehuizen en pittoreske dorpjes elkaar perfect afwisselen.

Door het groene Loiredal
Reis af naar de Loire, waar je je kunt vergapen aan de vele statige landhuizen en de romantische kastelen met bijbehorende schitterende tuinen. Begin bij het historische Orléans en rijd dwars door het groene Loiredal (ook wel ‘de tuin van Frankrijk’ genoemd) met haar vestingstadjes en zacht glooiende rivierlandschappen, tot je in het westen de kustplaats St. Nazaire bereikt.

De spectaculaire Gorges du Verdon
Deze spectaculaire route leidt je door een van de mooiste riviervalleien van Europa. Begin hoog in de bergen bij Castellane en rijd over de kronkelende weg langs de rivier de Verdon, die zich als een woeste, blauwe slang door de smalle kloof met imposante rotswanden beweegt. De route eindigt in Moustiers-Sainte-Marie, een prachtig plaatsje met uitzicht over het helblauwe Lac de Ste. Croix.

Uitgestrekte lavendelvelden in de Provence
Niet voor niets reist menig kunstenaar en schrijver al eeuwenlang af naar de beeldschone Provence om inspiratie op te doen. Verlaat de grote wegen bij Avignon en rijd richting het oosten waar je de beroemde paarse lavendelvelden al kunt zien opdoemen. Je hoeft het raam maar open te zetten of de geur van lavendel en het getjirp van de cigales komen je tegemoet. Alsof dat niet genoeg is word je onderweg getrakteerd op schilderachtige kunstenaarsdorpjes met uitzicht over de uitlopers van de Alpen.

Langs de kust van de Côte d’Azur
Hoewel deze geliefde regio natuurlijk vele adembenemende kustroutes kent, staat de route tussen Menton en Nice bekend als de allermooiste van de Franse Riviera. Dankzij het indrukwekkende uitzicht over de Middellandse Zee en Monaco is het dan ook een populaire filmlocatie. Zo kunnen James Bond liefhebbers de route herkennen van een spannende achtervolging uit de film Golden Eye.

Leave a Reply

Your email address will not be published.