• Uncategorized

Door Renault Nederland

22-07-15

Mijn naam is……Jean-Paul Renaux

Mijn naam is Jean-Paul Renaux ik ben de CEO van Renault Benelux. Naast mijn directietaken draag ik ook nog eens de perfecte naam voor iemand met mijn functie. Als ik mij voorstel en vertel dat ik werk voor Renault roept dit vaak bijzondere situaties op.

Zo herinner ik mij nog heel goed een voorval toen ik werkzaam was als workshop manager bij een Renault werkplaats in Brussel. Eén van de medewerkers was in gesprek met de klant over een probleem aan zijn auto. Het leek erop dat ze er samen niet uit kwamen. De klant begon ongeduldig te worden, verhief zijn stem en zei ‘Ik wil nu zelf Meneer Renault spreken’. Dat was het moment waarop ik erbij geroepen werd. Klant is natuurlijk koning dus we gingen in op zijn verzoek. Ik stelde mij voor aan de klant, waarop hij mij met grote ogen aankeek ‘Jij bent echt Meneer Renault, deel van de familie Renault’ stamelde hij. Ik vertelde hem hoe het zat, dit verlichtte de situatie, de klant kon er om lachen en we zijn er samen goed uitgekomen.

Jaren later werd ik benoemd tot Algemeen Directeur van Renault Zwitserland en geïnterviewd door een journalist. Toen het interview ten einde liep gaf de journalist aan dat hij één vraag had, off the record dat wel. ‘Heeft het u ook voordelen gebracht dat uw achternaam Renaux vrijwel gelijk is aan Renault?’ vroeg de man. Spontaan antwoordde ik het volgende: ‘Ik weet niet of het een voordeel is, maar het is zeker beter om te werken bij Renault dan bij Citroen’. Aan zijn grote glimlach te zien was het een antwoord waar hij genoegen mee zou nemen.

Kortom, of het nu in mijn voordeel werkt dat ik de naam ‘Renault’ draag dat weet ik nog steeds niet. Maar dat het een tal van leuke herinneringen heeft opgeleverd gedurende de tweeëntwintig jaar dat ik bij het bedrijf Renault werk, daarop antwoord ik met een volmondige ‘Ja’!

Leave a Reply

Your email address will not be published.