• Actualiteit
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

16-05-14

Mijn eerste circuitervaring

Er even tussenuit tijdens het Paasweekend. Heerlijk! Dit jaar werd de jaarlijkse paasbrunch verruild voor een bezoek aan het Circuit Park Zandvoort. En niet om de minste reden, de kick-off van de Clio Cup Benelux 2014 vond daar plaats tijdens de internationale opening van het nieuwe raceseizoen. Mijn vriend bood aan mij te vergezellen, wat mij goed uitkwam. Een man is natuurlijk een goede accessoire op een racecircuit!

Tweede paasdag om half 11 ’s ochtends kwamen wij het terrein opgelopen, de zon straalde en ik werd enthousiast onthaald door een collega. Een blik op zijn outfit en ik dacht bij mijzelf ‘heb ik toch de dresscode niet helemaal begrepen’. Racejasje had ik thuis gelaten, maar (gelukkig) wel sneakers aan! ‘De race begint om 14.00’ zei hij. Tijd genoeg om het terrein te ontdekken dus. Al snel zag ik een rij met tenten, de Clio’s lachten ons al tegemoet. Toch een bijzonder gevoel om ‘jouw’ merk daar te zien staan, met een heel team eromheen om de auto’s klaar te maken voor een spannende strijd.

Inmiddels was er ook een vrouwelijke collega aangehaakt, twee vrouwen op het circuit. Je kunt je voorstellen dat het tijd werd voor een rondje sfeer proeven en een grondige baanverkenning. Vlak voor de race van start ging stonden alle Clio’s in de line-up! Een mooi gezicht, er werden prachtige plaatjes geschoten. Nog even en de strijd om elke centimeter van het asfalt zou losbarsten. Ik had verwacht dat de coureurs zenuwachtig zouden zijn, maar niets was minder waar. Mijn blik werd getrokken naar de energieke goedlachse coureurs die duidelijk stonden te popelen om in de razendsnelle auto’s te stappen.

De Clio’s gingen als een speer, snoeihard door de bochten en voorzien van prachtig geluid met de vernieuwde turbomotoren. Het was een hard bevochten race, waarin de onderlinge verschillen erg klein waren. Een intense wedstrijd met mooie gevechten en een spannende finish. Tijdens een race is alles geven soms niet genoeg. Verliezen moet je incasseren er een les uittrekken en weer doorgaan. Mijn eerste circuitervaring was een hele mooie….

Zelf een race meemaken? De eerstvolgende strijd zal plaatsvinden op Belgische bodem, in Spa-Francorchamps tijdens de zeer druk bezochte World Series by Renault. Je bent van harte welkom.

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.