• Onze modellen

Door Renault Nederland

09-10-14

Met de Thalys naar de nieuwe Espace!

Normaliter zit ik op kantoor vanachter mijn scherm alle nieuwstjes, informatie en mooie foto’s van de Renault modellen te delen met Facebook vrienden, Twitteraars en collega’s. Fantastisch om continu te mogen vissen uit een onuitputtelijke bron van gave content voor het merk Renault én als een van de eersten op de hoogte te zijn van het auto-nieuws!

Afgelopen weken was er een continue stroom van energie bij ons op kantoor, iedereen was enthousiast door de introductie van de nieuwe modellen. Zo omarmden wij de nieuwe generatie Twingo in de Renault-familie, werd de Trafic bedrijfswagen opgefrist met een hoop nieuwe features én vond de introductie van de Espace plaats. Laatstgenoemde zou onthuld worden op de “Mondial de l’Automobile 2014”. Samen met een groep collega’s werd ik uitgenodigd door Renault om deze prachtige iconische Espace te komen bewonderen op de stand in Parijs. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik daar niet lang over na hoefde te denken; een volmondig ‘Oui’!

Misschien verrassend, maar we besloten het comfort van onze eigen auto’s te verruilen voor de Thalys…die toch iets sneller de route mag afleggen dan een Clio R.S. of een van onze andere snelheidsbommetjes! De stad Parijs verwelkomde ons met een stralende zon, een mooie start!

Op de Renault beursstand stond niet enkel de nieuwe Espace, maar ook de speciale ‘Initiale Paris’ editie van deze nieuwe crossover ons op te wachten. Het hoogtepunt van de dag? De toelichting van Senior Vice President of Corporate Design, Laurens van den Acker op de keuzes die zijn gemaakt bij het ontwerp. Zo sprak hij over mooie penseelstreken en hoe hij geïnspireerd raakt door de lijnen van de Thalys die met hoge snelheid over het spoor glijdt. Iets wat hij natuurlijk vaak gadeslaat tijdens zijn autoritjes terug naar Nederland.

Moeiteloos wist hij ons met zijn woorden aan de hand te nemen en ons door het vernieuwde design te loodsen. Mij is zonder enige twijfel duidelijk; de vernieuwde Espace is in de huidige tijden niet alleen een logische, maar absoluut een fantastische reactie op en opvolger van de Espace zoals wij hem al 30 jaar kennen.

Laurens bedankt, en wellicht tot volgend jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published.