• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

31-01-20

Met de Renault KADJAR naar de Noordkaap

Een reis van bijna 8000 km. Starten in Nieuwegein via Duitsland, Zweden en Finland richting de Noordkaap om vervolgens langs de kust van Noorwegen terug naar Nederland te rijden. Twee mannen gaan deze uitdaging aan. Boy en Ersin stappen 6 februari in de Renault KADJAR van Ersin om deze mooie tocht te maken. Wij spraken de heren over het ontstaan van dit idee en de voorbereidingen die getroffen moeten worden.

In no-time waren de plannen gemaakt

Afgelopen zomer ontstond het idee voor deze bijzondere reis. Boy en Ersin waren aan het barbequen en spraken over wat voor reizen ze ooit nog wilden maken. Wat bleek? Ze hadden beiden de Noordkaap op hun lijstje staan. Dit wisten ze niet van elkaar, maar het werd al snel duidelijk: waarom gaan we niet samen? En waar misschien veel mensen dit soort ideeën met elkaar uitwisselen en dan op een lijstje zetten voor later, maakten Boy en Ersin er echt werk van. Sterker nog, halverwege oktober hadden ze al een route uitgestippeld die ze denken te gaan maken.

De beoogde reis

Alhoewel de heren een route hebben uitgestippeld, staat nog bijna niks écht vast. Donderdag 6 februari is de dag van vertrek, dat is in ieder geval zeker. Voor nu hebben ze gepland de reis in 16 dagen te maken, maar dat kunnen er ook 14 of 18 worden. Ligt er maar net aan hoe de reis verloopt. Voor de heenreis hebben ze een aantal bijzondere stops gemarkeerd. Zo willen ze op de heentocht via Kopenhagen, door Zweden en Finland naar de Noordkaap gaan. In Finland komen ze dan bijvoorbeeld langs ‘Santa Claus Village’, met andere woorden de plek waar de kerstman woont.

De Noordkaap is niet zomaar te bereiken. De laatste 13 kilometer ben je verplicht om achter een sneeuwschuiver aan te rijden. Deze rijdt regelmatig en na het bezoek aan de Noordkaap moet je ook weer achter de sneeuwschuiver terug. Wil je nog iets langer blijven? Dat kan, maar dan moet je wachten tot de volgende shift.

Na het bezoek aan de Noordkaap begint het laatste deel van de reis. De heren gaan via de kust van Noorwegen weer richting huis. Dit deel van de reis schijnt nog adembenemender te zijn, met ritten over een hele eilandengroep (Lofoten), waarna de heren met een pont weer koers zetten richting het vaste land. Kortom, de Noordkaap is slechts een onderdeel van de reis.

De laatste voorbereidingen

Nu de reis bijna gaat beginnen is het slechts nog een kwestie van de laatste voorbereidingen. Zo heeft de auto nog even een laatste check gehad. Zijn alle vloeistoffen ververst, is de Renault KADJAR uiteraard voorzien van winterbanden en daarnaast is er een LED-bar op het dak gemonteerd voor meer verlichting tijdens de donkere reisdagen in het noorden. Tijdens de reis van de heren gaat de zon namelijk rond 15.00 uur al onder.

Ben je benieuwd naar de reis van Boy en Ersin met de Renault KADJAR, of lijkt het je leuk ze te volgen? Dat kan hier. 

Bon voyage heren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.