• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

16-11-17

De meest trotse Renault Twingo GT eigenaar van Nederland

We horen veel verhalen van mensen die trots zijn op hun Renault, maar Dennis Doeve is wel héél trots op zijn Renault Twingo GT. Nadat we op uitnodiging kennis hebben gemaakt met deze sportieve Renault rijder, durven we zelfs te beweren dat hij de meest trotse eigenaar van Nederland is! We maakten met hem een ritje door zijn woonplaats Alphen aan de Rijn en vroegen hem het spreekwoordelijke hemd van zijn lijf.

Opvallende verschijning

We komen aan in Alphen aan de Rijn en de Renault Twingo GT valt gelijk op in het straatbeeld. De donkergrijze kleur met de oranje details springen in het oog. Dit model is voorzien van 17 inch lichtmetalen wielen, striping, opvallende uitlaatpijpen en een extra luchtinlaat. Ook zijn er aanpassingen gedaan aan de turbo, het motormanagement en de benzine- en waterpomp voor een optimale performance. Daarnaast is het onderstel verlaagd.

Dennis staat al klaar bij de auto. “Vroeger ben ik jarenlang skileraar geweest en tussen 1979 en 1980 heb ik op een circuit geraced. Vandaag de dag houd ik nog steeds wel van een beetje actie. Ik rijd dan ook het liefst in snelle auto’s!”

“Ik wilde graag een compacte auto die snel is, iets wat niemand verwacht.”

De Renault Twingo GT past daarom helemaal bij zijn wensen. Dit model is de snelle versie van de Renault Twingo. De Twingo GT heeft een vermogen van maar liefst 81kW/110 pk en 170 trekkracht en gaat van 0 naar 100 km/u in 9,6 seconden. Ook de kleine draaicirkel van slechts 4,3m vindt Dennis heel praktisch.

Twingo

Het gas erop

De Twingo GT maakt een heerlijk geluid wanneer de motor start. “Dat klinkt goed hè?” zegt Dennis met een grote glimlach. We rijden rustig de straat uit richting de N11. Eenmaal daar aangekomen gaat het gas erop. Je kan merken dat er een coureur in Dennis schuilt, want voor we het weten zitten we al op 80km/h.

Een verleden vol Renault modellen

Het is voor Dennis zeker niet zijn eerste Renault. Hij heeft nog in de Renault Floride en daarna de Renault 16TX gereden. We nemen na een kort stukje snelweg de afslag naar de Renault dealer waar Dennis zijn Twingo GT gekocht heeft. Bij de dealer staan namelijk een aantal mooie oldtimers die hij maar wat graag wil laten zien. Ook de Renault 16TX waarin hij vroeger heeft gereden staat er.

Na even kort door de showroom te hebben gelopen is het weer tijd om verder te gaan. Voor we wegrijden zet Dennis de radio aan; “Ik speel zelf gitaar en ik houd van country en rock ‘n’ roll muziek. Ik heb mijn eigen usb-stick voor als ik in de auto zit.”

“Ik zou Ilse de Lange nog wel eens een lift willen geven!”

Mocht hij een BN’er naar keuze dan ook ooit nog eens een lift mogen aanbieden, dan lijkt het hem wel gezellig om met Ilse de Lange een autoritje te maken. “Dat vind ik nou een sympathieke meid!”.

Een mooie middag

In het dorp aangekomen rijden we rustig naar het huis van Dennis. Hij parkeert de auto en er komt een eind aan het mooie geluid van de motor van de Twingo GT. Het was een gezellige middag met een echte Renault liefhebber. We danken Dennis voor zijn gastvrijheid en wij wensen hem nog heel veel jaren rijplezier met zijn Renault Twingo GT!

Leave a Reply

Your email address will not be published.