• Easy life

Door Renault Nederland

30-11-17

Een terugblik op 2017

Morgen begint december alweer... het jaar 2017 is omgevlogen! In dit blog geven we je een overzicht van onze 6 meest memorabele momenten in 2017. Nieuwe modellen, de derde editie van de Renault Design Award én een conceptcar die laat zien hoe de Formule 1 er in de toekomst uit kan zien.

#1 De nieuwe Renault-modellen

In 2017 hebben we een aantal nieuwe modellen geïntroduceerd. Kun jij ze nog herinneren? We geven je voor het gemak een opsomming en korte samenvatting per model.

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur was in 2016 met 215.670 exemplaren de bestverkochte crossover van Europa. De nieuwe Captur is voorzien van een meer onderscheidende uitstraling en nieuwe technologie. Daarnaast heeft dit model een vernieuwd exterieur en interieur en biedt talloze nieuwe features.

De nieuwe Renault Koleos

De nieuwe Renault Koleos – die onthuld werd op de Autoshow van Beijing in 2016 – is sinds juni 2017 beschikbaar in Nederland. De nieuwe Koleos is na de Talisman, Talisman Estate en Espace het vierde topmodel van Renault in Europa en de derde crossover na de Captur en Kadjar.

Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Renault, omschrijft de nieuwe Renault Koleos als volgt:
“De nieuwe Koleos voltooit de styling-renaissance van Renault die in 2012 met de Clio begon. Als ontwerper was het de uitdaging om een SUV te creëren die niet alleen elegant maar ook dynamisch en modern is. Om dat te bereiken, hebben we de traditionele kenmerken van een SUV gecombineerd met krachtige horizontale lijnen, gespierde flanken en een grote bodemvrijheid. De Koleos straalt innerlijke kracht uit. Het is een volbloed SUV en een volbloed Renault.”

Renault Kangoo Z.E. en Renault Master Z.E.

Begin 2017 breidden we ons Pro+ aanbod van elektrisch aangedreven bedrijfswagens uit naar drie modellen. Namelijk de Twizy Cargo (geïntroduceerd in 2014), de nieuwe Kangoo Z.E. en de Master Z.E. De Kangoo Z.E. – Europa’s populairste, compacte elektrische bedrijfswagen van de afgelopen zes jaar – is voorzien van een nieuwe batterij en een nieuwe elektromotor. Met de Master Z.E. bouwt Renault Pro+ verder op zijn expertise en leidende positie op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s.

#2 40 jaar formule 1

Afgelopen jaar bliezen we 40 kaarsjes uit om te vieren dat we 40 jaar deelnemen aan de Formule 1. In 1977 maakten we onze officiële entree in de Formule 1 met de R.S.01. Een raceauto die met zijn vergevorderde motortechnologie de Formule 1 op zijn fundering liet schudden. De slingers zijn inmiddels weer opgerold en de taart is op, maar lees gerust nog eens terug wat we in die 40 jaar hebben betekend voor de sport.

#3 Renault R.S. 2027 Vision conceptcar

Na de Renault TreZor conceptcar – die een voorbode vormt van de toekomstige productiemodellen van Renault – wordt de nieuwe serie voortgezet met de R.S. 2027 Vision, een conceptcar die laat zien hoe de Formule 1 er in de toekomst uit kan zien. Deze werd op 19 april 2017 onthuld tijdens de autoshow in Shanghai.

#4 Concours d’Elégance Paleis Het Loo

Ook in 2017 waren we wederom aanwezig tijdens de 13e editie van het Concours d’Elégance op Paleis Het Loo. In 2016 presenteerden we ‘115 jaar autosporthistorie’; afgelopen jaar stond in het teken van ‘design en innovatie’. Lees hier welke pareltjes er te bewonderen waren.

#5 Renault presenteert toekomstvisie op de autoshow van Frankfurt (IAA)

De autoshow van Frankfurt (IAA) was het toneel voor de wereldpremière van de Renault SYMBIOZ. Dit conceptmodel vertegenwoordigt de visie van Renault op de auto en zijn rol in de samenleving in 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en ontworpen om volledig te integreren in het leven van de mens. En wist je dat er naast de conceptcar, ook een speciaal huis is ontworpen? We zijn de eerste autofabrikant die op een autoshow een compleet huis –  21 meter lang, 7 meter hoog en 8 meter breed – presenteert.

#6 Derde editie Renault Design Award

Op vrijdag 20 november 2017 werd de derde editie van de Renault Design Award ingeluid. Met een besloten Design Masterclass voor TU Delft studenten en media door Senior Vice President of Corporate Design, Laurens van den Acker, ging de Renault Design Award 2017 officieel van start. In de 2017-editie van de ontwerpwedstrijd gaan zes studentenduo’s van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft met elkaar de strijd aan door de auto van de toekomst te ontwerpen. A.s. maandag 4 december kiest Laurens van den Acker de winnaar! Kijk hier mee naar de uitslag van deze wedstrijd.

Volg al onze updates en nieuwsberichten ook in 2018 op media.renault.nl om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom Renault.

Leave a Reply

Your email address will not be published.