• Lifestyle

Door Renault Nederland

19-07-13

Maar één auto goed genoeg?

Zelf heb ik geen auto, maar ik kan me goed voorstellen dat je gehecht raakt aan een auto. Voor veel mensen is een auto toch een beetje een tweede huis. Vaak breng je er heel wat uren in door en voor sommige vrouwen is hun auto zelfs een extra kledingkast. Maar wat doe je als je auto vervangen moet worden? Blijf jij dan trouw aan je eigen merk?

Vorige week las ik in de NRC Next een blog waar mijn aandacht net wat langer bij bleef hangen dan normaal. Het artikel van Marcel van Roosmalen ging over zijn moeder. Zijn moeder en haar grijze Renault Clio uit 1993. De vrouw was 82 en had haar fijne auto, waar ze waarschijnlijk al sinds 1993 in reed, in de prak gereden. Nu moest ze op zoek naar een nieuw exemplaar, maar dit was nog niet zo gemakkelijk. De ene auto had te grote banden, de andere een raar stuur. Eigenlijk was geen enkele auto goed genoeg. Geen enkele auto was haar eigen grijze Renault Clio uit 1993…

Nu denk ik niet dat iedereen zo trouw is aan zijn of haar auto als de moeder van Marcel van Roosmalen. Om dit uit te gaan zoeken, ben ik eens gaan googelen naar onderzoeken over merktrouwheid bij automobilisten. Hierbij stuitte ik op een onderzoek van WDM Nederland, gepubliceerd in januari van dit jaar in Automotive. Hieruit blijkt dat gemiddeld 38% van de mensen die in een occasion rijdt, hetzelfde merk overweegt bij de aanschaf van een andere auto.

Nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd hoe jullie hierin staan. Hoe gehecht ben jij aan jouw eigen auto en jouw merk? Wissel je wel eens? Of ben jij net als de moeder van Marcel van Roosmalen en is voor jou ook maar één auto goed genoeg?

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.