• Lifestyle

Door Renault Nederland

07-06-18

Maak een roadtrip door de lage landen

Zin in een roadtrip? Dan denk je misschien in eerste instantie aan de mooie routes in ‘la douce France’; maar zo ver hoef je helemaal niet te gaan! Nederland kent ook pittoreske en weidse routes die een genot zijn om te rijden. We hebben ter inspiratie een aantal plekken geselecteerd. On y va!

ZOE(f) daar ga je!

Een mooie route rijden kan in heel Nederland, ook in een 100% elektrische auto! Zo heb je in de Renault ZOE een actieradius tot 300 km*. Een roadtrip in Zeeland is dan ook geen enkel probleem. Of een rondje Limburg, een rondje bollenstreek….

1. Hier aan de kust, de Zeeuwse kust…

Van weidse uitzichten tot mooie vissersdorpjes, in Zeeland ‘cruise’ je door een afwisselend landschap. Stop voor een kopje koffie zeker even in het pittoreske Yerseke. Gaan de kinderen mee? Dan is een bezoekje aan deltapark Neeltje Jans ook een aanrader!

2. Water, water en nog meer water

… dat is wat je ziet wanneer je de autoroute gemeente Maasgouw neemt! Hier liggen de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Verwacht sluizen, kastelen, molens en…. een heus eiland.

3. ‘Stinzen en staten’

Word je enthousiast van het kasteel in Maasgouw? Ga dan niet alleen naar het zuiden, maar ook naar het noorden van Nederland! In deze provincie vind je maar liefst 50 adelijke en semi-adelijke kasteeltjes. Deze “stinzen en staten” mag je zeker niet missen!

4. Van kasteel tot kudde

Het gebied dat natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje van mooiste autoroutes in Nederland is… de Veluwe! Landgoederen, heide… tijdens deze “Van kasteel tot kudde”-route beleef je de diversiteit van de Veluwe optimaal.

5. De kleurrijkste route van Nederland

In Zuid-Holland vind je de Bollenstreek autoroute, de route om te genieten van één van de kleurrijkste gebieden van Nederland. Na het rijden even de benen strekken? Breng dan een bezoekje aan de Keukenhof.

Heb jij nog aanvullingen? We zijn benieuwd wat jij de mooiste route van Nederland vindt!

* Gebaseerd op daadwerkelijke praktijkervaring. Actieradius kan evenwel variëren, afhankelijk van factoren zoals plaats van gebruik, wegconditie, rijstijl, temperatuur en beladingsgraad.

Reacties (2)

Arjan Sluik, 3 July 2018 om 18:57

Twente-landelijke route mag er ook bij. klein beetje heuvelachtig, dat zal wat schelen in de actieradius.

Naar de Noordkaap met de Renault 4, 19 July 2018 om 15:42

[…] je zelf ook een roadtrip maken, maar liever in eigen land? Bekijk dan onze tips voor deze mooie routes in […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.