• Easy life
  • Lifestyle

Door Renault Nederland

21-01-16

Le Corbusier: een hommage aan Frankrijks grootste architect

Wie de strakke lijnen van Le Corbusier ziet, zou niet direct verwachten dat het design is geïnspireerd op ontwerpen uit de eerste helft van de vorige eeuw. De concept-car is een hommage aan een van de grootste architecten aller tijden: Charles-Édouard Jeanneret-Gris – ook wel bekend als Le Corbusier.

Een iconisch architect en autoliefhebber
Met zijn invloedrijke ontwerpen en kenmerkende moderne stijl maakte de iconische Zwits-Franse ontwerper in de jaren ’30 furore als architect – een periode waarin zowel de moderne architectuur als de auto-industrie hoogtijdagen beleefde. Naast een vooruitstrevende visie had Le Corbusier bovendien een grote passie voor auto’s. Als we hem moesten geloven zou de auto de grootste evolutie van de twintigste eeuw worden. We kunnen wel stellen dat hij het bij het rechte eind had.

‘Objecten uit de Franse cultuur’
Het idee voor de concept-car ontstond twee jaar geleden, toen het team van Design Concept Cars van Renault besloot zich op ‘objecten uit de Franse cultuur’ te focussen. Het team werkt regelmatig aan futuristische ontwerpen die niet bedoeld zijn voor serieproductie, waarbij het doel is de creativiteit te stimuleren en te innoveren. Hun zoektocht naar potentiele objecten bracht hen terug bij de gloriedagen van de jaren ‘30, waarop de keuze voor Le Corbusier al snel gemaakt was. Een soort conceptuele voorloper van de moderne auto.

Een elegante coupé met pure, eenvoudige lijnen
Als eerbetoon aan de legendarische visionair hebben de ontwerpers van Design Concept Cars hem naar aanleiding van zijn vijftigste sterfdag geëerd met een elegante coupé. Zijn kenmerkende strakke stijl met pure, eenvoudige lijnen en geometrische elegantie vormde de inspiratie voor Le Corbusier. Geheel toepasselijk werd de auto in een van de grootste werken van de fameuze architect, Villa Savoye, nabij Parijs onthuld. Een prachtig eerbetoon aan de man wiens werk vijftig jaar na zijn dood nog altijd van grote invloed is op het huidige straatbeeld.

RenaultGroup_72921_be_nl RenaultGroup_72923_be_nlRenaultGroup_72924_be_nlRenaultGroup_72928_be_nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.