• Easy life
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

07-09-17

Slapen in een Renault Kangoo?

Dagelijks ontvangen we van jullie een hoop berichten en reacties. Soms zijn het klachten, vaak mooie verhalen die we met veel plezier lezen. Vorige week ontvingen wij een berichtje van Arjanne, de vrouw van Maurits. Ze stuurde ons een foto van hun Renault Kangoo, die Maurits heeft omgebouwd tot slaapplaats. Dat vonden wij wel een blog waard! Lezen jullie mee met het verhaal van Maurits en Arjanne?

Maurits en Arjanne hebben de Renault Kangoo vooral aangeschaft wegens praktische redenen. “Je kunt er met vijf personen in zitten én veel spullen in kwijt. Dat was voor ons handig met vier kinderen. Daarnaast ziet de Kangoo er natuurlijk mooi uit!”

“De Renault Kangoo is een praktische auto; je kunt er met vijf personen in zitten én veel spullen in kwijt. ”

Hoe kwam je erbij om de Kangoo om te bouwen tot slaapplaats? “Toen de kinderen klein waren gingen we vaak kamperen. Toen ze wat ouder werden hebben we vaak stedentrips gedaan. Toen de kinderen uit huis gingen, wilden we weer erg graag kamperen! Ik vond een filmpje op YouTube van een stel dat de auto hadden verbouwd tot een soort camper. Toen ben ik op internet gaan zoeken en kwam ik erachter dat heel veel mensen ook zoiets deden. Bedrijven verkopen zelfs kant-en-klare sets.”

En toen hebben jullie ook zo’n set aangeschaft? “Nee, ik vind het leuk om dingen zelf te maken dus ik ben zelf aan de slag gegaan. Het is best simpel, het bestaat eigenlijk voornamelijk uit een soort kist die je achterin de auto schuift. Ook als we niet kamperen staat de kist erin. Je kunt de kist ook open doen, dan schuif je er zo een tweepits kooktoestel uit. Ook zit er een tankje met water in en twee stoeltjes.

Blog_Kangoo1

Slapen in de achterbak!
Maar.. waar slapen jullie dan? “Op de kist! Als je de achterbank plat legt, kun je de bovenkant van de kist zo uitklappen, zodat je een soort plateau krijgt. Dat is zo groot is als de binnenkant van de auto. Wij leggen daar twee luchtbedjes op! Ook hebben we een speciale tent die je achter de auto kan zetten.”

Krijgen jullie wel eens reacties van andere mensen? “We hebben ooit in Duitsland gestaan, waar iemand kwam kijken en die wilde ook direct zoiets maken. Ook komen er vaak mensen kijken hoe het precies is ingebouwd. Maar het valt mee want het valt over het algemeen niet eens zo op. Het is gewoon een Kangoo met een korte tent erachter.

Blog_Kangoo2
Pech?
Hebben jullie onderweg wel eens pech gehad? En zo ja, hoe is dat opgelost? “Ja, deze vakantie toen we onderweg naar huis waren. De motor was erg heet geworden, en in het expansievat van de koeling zaten lekjes. Toen hebben we even gebeld en hebben we het samen met een techneut opgelost door met ducktape de gaatjes dicht te plakken. We zijn toch nog goed thuisgekomen, maar hebben het natuurlijk wel laten nakijken bij de dealer. Verder rijdt de Kangoo altijd! We hebben ‘m tweedehands gekocht en over het algemeen rijdt de auto goed.”

Tot slot, hebben jullie nog een tip voor andere kampeerders? “Geniet van het eenvoudige leven!”

We wensen Arjanne en Maurits nog veel plezier tijdens hun kampeertrips! Heb jij ook een bijzonder verhaal over jullie Renault? We vinden het erg leuk als je het met ons deelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.