• Lifestyle

Door Renault Nederland

22-05-14

It’s all yours!

1 Februari was voor mij een nieuwe start. Het moment om mijzelf te bewijzen. Het begin van het einde, in positieve zin althans. Vanaf deze dag zou ik mij gaan ontwikkelen tot een junior online marketing specialist én ook even mijn diploma behalen. Zo zag ik het tenminste. De afstudeeropdracht was bekend en mijn collega’s had ik de hand geschud. Kortom, tijd om van start te gaan!

Wat doe je op de eerste stagedag? Ga je dan iedereen aan zijn jasje trekken om informatie te vergaren of zoek je het zelf uit? Als je het zelf uitzoekt dan duurt het allemaal wat langer, maar naar mijn mening word je er wel wijzer van. Ik houd ervan om zelf alles uit te zoeken, zo komt mijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Echter zijn de collega’s hier op de communicatieafdeling enthousiaste en fijne mensen die de kneepjes van het communicatievak kennen. Zij helpen je waar nodig. Wel goed opletten! Er is namelijk niets zo vervelend als voor de tweede keer dezelfde vraag stellen, omdat je even niet hebt opgelet.

Weet je wat een heerlijk gevoel is? Het gevoel van trots, een fikse ego boost die haast je testosteronlevel doet stijgen. Dat gevoel kreeg ik nadat de nieuwe webpagina van de Renault ZOE eindelijk live was gegaan. Dit was mijn eerste voltooide project. De webpagina moest worden vernieuwd: lay-out, content, structuur, alles werd anders. Echter ging dit niet vanzelf. Het dagelijks schakelen met collega’s van het Renault HQ in Frankrijk, fouten die gemaakt werden oplossen, denken dat iets af is terwijl dat nog niet zo is. En toen, toen kwam het moment dat mijn kindje, de nieuwe modelpagina van de Renault ZOE, eindelijk af was. Het is natuurlijk een webpagina op www.renault.nl, maar het voelt als iets van mijzelf.

Renault is een dynamisch bedrijf, een dag op de marketingcommunicatie-afdeling is elke keer verrassend. Van het testen van applicaties op verschillende tablets en smartphones, tot aan brainstormen hoe we met online en offline middelen de verkoop van bijvoorbeeld de elektrische modellen kunnen stimuleren.

In een half jaar tijd krijg je van Renault de fantastische kans om jezelf te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Je zult niet blijven steken op het niveau waarop je binnenstapte tijdens je sollicitatiegesprek. Binnen deze inspiratievolle omgeving kan alles. It’s all yours. Die uitdaging pakte ik met beide handen aan! Zorg dat je tijdens het werk denkt als een sporter, met die mentaliteit ligt de wereld van Renault in jouw handen.

Ervaar jij liever zelf zo’n uitdagende stage?
Grijp je kans!

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.