• Actualiteit

Door Renault Nederland

15-06-17

Is jouw Renault zomerproof?

De zomer is het perfecte seizoen om er op uit te gaan met je Renault. Of het nu een ritje naar het strand is of vele kilometers naar de zomerbestemming; je Renault moet veilig de zomer door. Precies daarom is de Zomercheck bij je Renault-dealer zo belangrijk. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal tijdens zo’n check? Ook benieuwd? In dit blog spreken we met André de Jong, monteur bij Hans Jongerius, die ons alles haarfijn uitlegt. Lees je mee?

Om te zorgen dat alle Renault-rijders zorgeloos de zomer doorkomen staan onze monteurs voor je klaar met de Renault Zomercheck. Een van deze monteurs is André de Jong. Hij checkt je auto tijdens de Renault Zomercheck op 10 vitale punten. Door de check te doen voorkom je verrassingen en problemen tijdens je vakantie. Wat zijn de belangrijke punten en waarom checken we die?

“Met de zomercheck controleren we de auto op 10 verschillende punten. Dit duurt een uurtje, dus terwijl je geniet van een bakje koffie zorgen wij ervoor dat je auto klaar is voor de zomer.”

1. Vloeistoffen
Wat veel mensen vergeten, is het bijvullen van de vloeistoffen in de auto. “We checken het peil van onder andere de ruitenvloeistof, de remvloeistof en de motorolie. Indien nodig, vullen we het gratis bij.”

2. Verlichting
In de zomermaanden gaan veel mensen met de caravan of vouwwagen weg. Veel mensen vergeten dan de verlichting af te stellen. Buiten een check van de verlichting worden de lampen ook opnieuw afgesteld, maar wist je dat je dit ook zelf kan doen? “Op het dashboard zit bij het stuur een wieltje waar mensen de hoogte van de koplampen kunnen aanpassen. De juiste afstelling is afhankelijk van het gewicht dat de auto moet trekken, dus kijk hier goed naar voordat je op pad gaat!” Mocht je bijvoorbeeld een caravan achter de auto hebben of een kofferbak vol koffers, stel dan de lichten verder af naar beneden. Zo voorkom je het verblinden van tegenliggers op vakantie.

3. Banden
De banden kunnen tijdens de zomer flink wat te verduren hebben. Zo kan het hete asfalt er voor zorgen dat je banden sneller slijten. “Tijdens de check controleren we de banden op spanning, slijtage, droogtescheuren en beschadigingen. Soms is er een stoep of rand geraakt en is het rubber beschadigd.” Hierdoor kan er onder het loopvlak van de band een breuk ontstaan en is de stevigheid van de band niet meer te garanderen. Erg belangrijk dus om dit te laten checken, zodat je zeker weet dat je met goede banden op pad gaat.

4. Remmen
Zeker op vakantie kunnen de remmen sneller slijten als je bijvoorbeeld door de bergen of met een caravan rijdt. Maar de remmen van de auto moeten het natuurlijk ten alle tijden goed doen. “We bekijken daarom de werking van de remmen, checken de remvloeistof, de slijtage van de remblokken en de dikte van de remschijven. Ook checken we of er roest is ontstaan op de remmen en of alles netjes draait.”

5. Verwarming
Een van de belangrijkste punten in de zomer is een werkende airco. “Wie wil er met 30 graden rijden met een kapotte airco? Juist, niemand! Onder andere daarom is die Zomercheck zo belangrijk.” We zijn het helemaal met André eens. Onze monteurs checken de airco’s aan de hand van temperatuurmeters. Als de airco aanstaat moet het in de auto minimaal 7 graden afkoelen. Zo kunnen onze monteurs controleren of de airco het nog naar behoren doet.

De conclusie van André luidt dat je maar beter langs kan gaan bij je dealer voor de Zomercheck voordat je op pad gaat. “Zo voorkom je complicaties tijdens de rit en bovendien is het vaak een duur grapje als je in het buitenland stil komt te staan met autopech. Het is nooit helemaal te vermijden, maar met de Renault Zomercheck kom je een heel eind!”

Maak daarom nu een afspraak voor de Zomercheck van jouw Renault! Je krijgt momenteel bij de Zomercheck bovendien elk tweede kaartje gratis voor een zomers dagje uit. Bekijk de website voor meer informatie of onderstaande video voor de andere punten waarop onze monteurs je Renault controleren tijdens de Renault Zomercheck. Zo ga jij deze zomer onbezorgd op pad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.