• Easy life

Door Renault Nederland

03-01-19

Is jouw Renault winterproof?

Ga jij deze winter met je Renault op wintersport? Tijdens de wintersport krijgt jouw auto te maken met zwaardere weersomstandigheden. Niets is vervelender dan een probleem met je auto tijdens je vakantie. Maar ook als je in ons koude kikkerland blijft, is een goede voorbereiding essentieel. Temperaturen onder nul kunnen zorgen voor veel gladheid en slipgevaar op de weg. Zorg ervoor dat je de juiste voorbereidingen treft om jouw Renault helemaal winterproof te maken!

1. Meer grip op de weg met winterbanden

In de winter mogen je winterbanden natuurlijk niet ontbreken! Winterbanden zorgen voor een kortere remweg, verbeterde wegligging en voor meer grip op natte, gladde of besneeuwde wegen. Laat je banden op tijd wisselen van zomer- naar winterbanden. Let op dat de profieldiepte van de winterbanden minimaal 5 millimeter moet zijn. In veel wintersportlanden is het gebruik van winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden.

Zelfs met winterbanden moet je tijdens sneeuwval extra afstand houden. Het volgen van een slipcursus is zeker een aanrader. Hierbij leer je het gedrag van je auto kennen en hoe je jouw auto onder verschillende omstandigheden onder controle kunt houden.

2. Trotseer winterse omstandigheden met sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn onmisbaar wanneer je op skivakantie gaat naar een gebied waar veel sneeuw valt. De sneeuwkettingen garanderen maximale veiligheid en grip onder de zware weersomstandigheden. Ze zijn snel en gemakkelijk aan te brengen door het logische en geautomatiseerde systeem. Het is verstandig om de sneeuwkettingen in je achterbak te hebben liggen, en in sommige landen zijn ze zelfs verplicht onder zware, winterse omstandigheden.

3. Koel- en ruitenwisservloeistof met antivries

Voordat je vertrekt is het erg handig om je koelvloeistof te laten controleren bij je Renault garage. Vraag dan ook meteen of zij de accu van je auto willen nakijken. Want ook deze kan last krijgen van de kou. Check ook of je ruitenwisservloeistof is aangepast aan de juiste temperaturen. Zorg hierbij dat je een antivries-variant hebt. Het is belangrijk om dit in het laagland te doen, want als je de berg omhoog rijdt en alles bevriest, krijg je het de rest van de vakantie niet meer ontdooid.

Geen tijd om naar de garage te gaan? Geen probleem, zelf controleren kan met behulp van een antivries-meter. Je verwijdert de radiateurdop (niet doen bij een warme motor, want dan staat er druk op) en stopt het slangetje van de antivries-meter in de vloeistof. De vloeistof wordt opgezogen waarna de meter laat zien tot hoeveel graden vorst de motor beschermd is.

4. Dakkoffer of skidrager

Wanneer je op vakantie gaat en je heel veel spullen hebt om mee te nemen, dan is de auto soms vol. Hoe ga je dan de rest van de spullen nog meenemen? Een heel handig attribuut om net die extra bagage mee te nemen is een dakkoffer of skidrager. Van ski’s en stokken tot aan tassen met kleding. Maar ook een tas met speelgoed of andere overige spullen zijn ideaal te vervoeren in een dakkoffer.

Tip! Verpak kleding of skimateriaal in plastic hoezen, want natte skischoenen of ski’s veroorzaken een laagje water in de box. Als het nat is, gaan de kanten van de ski’s in een skizak verroesten, zeker als je onderweg een tussenstop maakt en nog overnacht in een hotel langs de snelweg.

5. Wintercheck

Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de autorit is het belangrijk om te zorgen dat de auto voor de vakantie tiptop in orde is. Wij adviseren dan ook om in de aanloop naar je vakantie de Renault Wintercheck te laten doen. Zo kun je onbezorgd op vakantie!

Ben jij klaar voor vertrek? On y va!

Leave a Reply

Your email address will not be published.