• Actualiteit
  • Easy life

Door Renault Nederland

05-06-14

Inspiratie van ons, voor jou

Mijn eerste baan in de automotive; community manager voor Renault Nederland! Mijn vrienden merken op dat zij meer en meer autoberichten voorbij zien komen op mijn Facebook, Twitter en LinkedIn. En terecht natuurlijk, een community manager staat achter haar eigen content.

Renault Nederland positioneert zichzelf als innovatief merk en daar hoort een plekje veroveren op Google+ natuurlijk bij. Wereldwijd heeft Google+ 300 miljoen actieve gebruikers. Het kanaal blijft verrassen door telkens nieuwe functionaliteiten te presenteren en te zorgen voor een slimme integratie met andere Google-diensten. Dit maakt Google+ tot een sociale zoekmachine waar je terecht kunt voor nuttige connecties, informatie en inspiratie!

Aan mij de taak om deze mooie en inspirerende informatie te delen op de social media kanalen van Renault. Wie mij kent weet dat ik iemand ben van de grootse verhalen, van ervaringen delen en mensen vermaken. Mijn passie voor social media past perfect in dit plaatje. Renault voorziet in een hoop inspiratie, waarbij de verhalen en indrukwekkende foto’s voor het oprapen liggen. Ieder platform zijn eigen mogelijkheden, maar soms ook beperkingen.

Zo maakt Facebook het mogelijk om content met een enorm publiek te delen, maar komt de boodschap lang niet altijd bij iedereen terecht. En een Tweet bevat slechts 140 tekens, need I say more? Op Instagram profiteer ik van veel interactie, maar moet ik werken met filters en kaders. En niet elke auto laat zich graag in een vierkant plaatsen…

De geschiedenis van het merk Renault is jaloersmakend, van de eerste Renault Type A uit 1898 tot aan de Alpine en de Renault 5 Turbo. Indrukwekkende nostalgie. Maar ook de nieuwste ontwerpen prikkelen en zijn voorzien van een mooie designsmoel, ontworpen door de Nederlander Laurens van den Acker. Met Renault’s aanwezigheid op Google+ hebben wij er een kanaal bij via waar ik de beelden kan laten spreken, het kent geen kaders, geen filters en geen vierkant. Een online magazine waar onze auto’s tot leven komen.

Wij heten je graag welkom in onze Google+ kringen! Jij volgt ons toch ook?

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.