• Onze modellen

Door Renault Nederland

06-07-16

De 7 hoogtepunten van het Concours d’Élégance 2016

Afgelopen weekend vond het Concours d’Elégance, het grootste klassiekerevenement van Nederland, weer plaats bij Paleis het Loo in Apeldoorn. Voor ons dé gelegenheid om 115 jaar Renault Sport te vieren en een aantal bijzondere modellen uit onze autosporthistorie aan de ruim 24.000 bezoekers te presenteren. Uiteraard was ook onze redactie aanwezig en wij selecteerden speciaal voor jullie onze 7 hoogtepunten:

  1. De Renault Type AK uit 1906, een replica van de allereerste winnaar van een Grand Prix uit de geschiedenis. Deze Grand Prix vond plaats bij Le Mans in Frankrijk.
  2. De Renault 40 CV recordwagen uit 1925, die in 1926 met 176 km/per uur het record op de 24 uur behaalde. “Sneller dan een vliegtuig” kopt een grote Franse krant, omdat een vliegtuig voor een nagenoeg gelijke afstand twee uur langer nodig had.
  3. De Renault Nervasport uit 1934, die speciaal is ontworpen om snelheidsrecords te verbreken. Er werd een nieuw element in de strijd gegooid: een geoptimaliseerde stroomlijn. En met succes, want in 1934 verbrak de Nervasport maar liefst drie wereldsnelheidsrecords.
  4. De sprint, waar zowel de Nervasport als de Type AK aan deelnamen. Geheel in stijl gekleed reden de chauffeurs met veel lawaai in volle vaart langs het toegestroomde publiek. Een waar spektakel.
  5. Een primeur: de nieuwe Renault Scénic was voor het eerst op Nederlandse bodem te bekijken.
  6. Enthousiaste leden van diverse Renault clubs in Nederland stelden hun ’Renault Sport modellen beschikbaar. Dit resulteerde in een mooie mix waarin sportieve klassiekers, zoals de Clio Williams en de Renault 5 Turbo, vertegenwoordigd waren. Eigenaren namen bovendien uitgebreid de tijd om vol passie over hun auto te vertellen en ervaringen te delen. De Renault Dauphine 1093 uit 1960 werd uitgeroepen tot ‘Best of the show’ van de Renault stand.
  7. En, last but not least, waren wij met onze eigen presentator Vincent Croiset, volledig in stijl aanwezig om een mooie video te maken. Bekijk de video en geniet nog even na van dit heerlijke weekend vol Renault Sport. Tot volgend jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.