• Actualiteit

Door Renault Nederland

01-05-14

Hoe loop je van Parijs naar Rotterdam?

Over ruim een maand gaat het avontuur beginnen, Renault gaat de Roparun lopen. De Roparun ("Rotterdam Parijs run") is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. Geld ophalen voor kankerpatiënten is het hoofddoel van deze sportieve prestatie. Het geld is bedoeld om projecten te financieren om het leven van kankerpatiënten zo goed en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Twee dagen dag en nacht met korte tussenpozen hardlopen is fysiek erg zwaar, maar uiteindelijk neem je deel aan de Roparun omdat je een belangrijke boodschap wilt overbrengen.

Twee deelnemers vertellen over hun ervaringen:

Robbert van Zutphen: Ervaren Roparunner
Niet gehinderd door ervaring, maar met een goede voorbereiding begon Renault in 2012 voor de eerste keer aan de Roparun. In Parc la Courneuve stond ploeg 1 klaar voor de start, op dat moment hadden we nog geen idee wat ons te wachten stond…

Opgesplitst in twee teams van ieder 4 lopers, 2 fietsers en een chauffeur loop je om en om 50 kilometer. Tijdens de aflossing door het andere team vielen we met z’n allen gewoon rechtop in slaap op de achterbank van een Renault Trafic. Die ochtend liepen we met de zon opkomend in een zonnebloemenveld richting de grens van België. Overal zag je medelopers en fietsers, een wonderlijk schouwspel.

Op een gegeven moment slaat de vermoeidheid echter ongenadig toe, je wordt prikkelbaar en je lichaam begint weerstand te bieden. Gelukkig is er onderweg volop support, hele dorpen lopen uit en moedigen ons aan! Bij aankomst in Nederland krijgen wij een energieboost, met het hele team rennen en fietsen we naar de Erasmusbrug waar de finish is. Moe maar voldaan staan we met z’n allen met een big smile klaar voor de foto. Langzaam besef je dat je samen met het Renault-team non stop van Parijs naar Rotterdam hebt gelopen.

Stevie Kiel – Clayton: De eerste keer, hoe pak je dat aan?
Voor mij en een paar anderen wordt het echter de eerste keer. Het is lastig voor te stellen hoe het zal zijn. Onze ervaren collega’s proberen ons zo goed mogelijk geestelijk voor te bereiden; veel lopen, heuvels beklimmen, mogelijk slecht weer trotseren, weinig slapen en weinig tot geen sanitaire voorzieningen onderweg (oh help!).

Naast de geestelijke voorbereiding zijn wij ons natuurlijk ook lichamelijk aan het voorbereiden op deze reis. Iedere dinsdag na het werk sporten wij onder begeleiding van een professionele trainer. Onlangs hebben wij met z’n allen een weekend getraind in Zuid-Limburg om alvast aan het heuvellandschap te kunnen wennen. Veel gelopen en, ook niet onbelangrijk, lekker geborreld en gefeest, dat valt ook onder teambuilding!

De Roparun vindt dit jaar plaats In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag 7 juni tot en met maandagmiddag 9 juni. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.