• Lifestyle

Door Renault Nederland

17-03-16

Formule 1: Renault maakt het spannend!

Op 20 maart start in Melbourne (Australië) de eerste Formule 1 race van dit seizoen. Elf teams nemen deel en er staan 21 races op de kalender. Ferrari wil de onverslaanbare Lewis Hamilton, regerend wereldkampioen met Mercedes, van zijn troon stoten. Maar alle ogen zijn gericht op Renault dat na zeven jaar van afwezigheid met een eigen team in de Formule 1 terugkeert.

Twee jonge en hongerige coureurs popelen om zich met Renault te bewijzen. De Brit Jolyon Palmer (nummer 30) debuteert in de Formule 1. De Deen Kevin Magnussen (nummer 20) heeft al een jaar ervaring in de Formule 1. Het Renault Sport Formule One Team zet de nieuwe R.S.16 met de RE 16 hybride power-unit in. Met deze in eigen beheer ontwikkelde wagen en een 875 pk motor heeft het team een geducht wapen in handen. ‘Ieder van ons is immens gemotiveerd en gaat voor succes. Dat Renault het voor de fans spannend maakt is dus wel zeker!’, aldus Kevin Magnussen.

Een breed programma
Hoewel de hernieuwde Formule 1 strategie speerpunt is in het autosportprogramma van Renault Sport Racing, beweegt de Régie Renault zich op veel breder terrein. Denk aan de bijzonder interessante Formule E: een serie voor elektrisch aangedreven bolides. Formule E trekt internationaal steeds meer publiek. Niet op de laatste plaats vanwege de opwindende stadslocaties, maar ook dankzij het optreden van topcoureurs zoals ex-Formule 1 man Sebastian Buemi en de zoon van de legendarische Alain Prost: Nicolas Prost. Dit seizoen is Renault aanwezig als partner van het Renault e.Dams team in het FIA Formule E kampioenschap. Sportleider van de serie Vincent Gaillardot merkt op: ‘In de autosport, met name in deze boeiende Formule E, kunnen we nieuwe technologieën, inzichten en mogelijkheden in de hardste praktijk testen en ontwikkelen om deze later in onze personenauto’s door te voeren. Zoals energie-terugwinning en de opslag ervan in de vorm van elektrische stroom.’

Maar er is meer…
Renault continueert haar inzet voor de Northern- en Europa Cup Formule Renault 2.0 singleseaters. Eén race wordt in het sprankelende mondaine Monaco vooraf aan de Grand Prix Formule 1 gereden. Daarnaast spelen sport- en toerwagens zoals de nieuwe Mégane R.S., Clio R.S. en de nieuwe Mégane GT een grote rol. Ook onderhoudt Renault Sport Cars programma’s voor race- en rallywagens voor klanten. De Renault Sport Trophy met de spectaculaire silhouetwagen Renault Sport R.S. 01 wordt dit seizoen voortgezet met zes opwindende evenementen. Nederlandse deelnemers zijn de équipe Verschuur en V8 Racing. Team Signatech Alpine rijdt met twee Alpine A4 60’s enkele lange afstandsraces in het FIA WEC kampioenschap. Hieraan neemt onze landgenoot Ho-Pin Tung deel. Daaronder de beroemde 24 uur van Le Mans!

Renault Clio Cup zoals altijd spannend
Dichterbij huis start de superspannende Renault Clio Cup tijdens de Pinksterraces op Zandvoort. In samenwerking met de Renault Clio Cup Benelux rijdt men ook op Assen, Zolder, Spa-Francorchamps en op de altijd spectaculaire Nürburgring. De eerste inschrijving voor de Renault Clio Cup Benelux 2016 kwam van niemand minder dan Michael Bleekemolen. Renault is dus ook dit jaar in de autosport zeer breed vertegenwoordigd. Nationaal én internationaal. To be continued..

Leave a Reply

Your email address will not be published.