• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

20-08-15

Foodtrucks!

Misschien ken je ze wel, de restaurants op wielen, ook wel ‘foodtrucks’ genoemd. Vorig jaar waren ze al in opkomst, maar deze zomer lijken ze echt als paddenstoelen uit de grond te schieten. Je kunt geen festival of evenement bezoeken of de ‘standaard’ friettent is vervangen door een prachtig opgeknapte bus met de lekkerste gerechten. Een beleving op wielen!

Waarom al die foodtrucks?
Mobiliteit en flexibiliteit zijn belangrijke pijlers. Een foodtruck is een stuk flexibeler dan een gewoon restaurant. De opstartkosten zijn vele malen lager in vergelijking met een restaurant en daarmee een manier om een eigen horecazaak te beginnen, waarbij je minder risico loopt. Daarnaast kun je met een truck precies daarheen gaan waar jouw doelgroep is. Natuurlijk moet het eten lekker zijn, maar het gaat vooral om het complete plaatje! Bij het complete plaatje, hoort natuurlijk ook een mooie auto en wat dacht je van de klassieke Renault Estafette? Wij hebben meerdere Renault Estafettes gespot die dienst doen als rijdend eettentje.

Ik smelt voor jou
In Utrecht spotte ik afgelopen zomer dit exemplaar op de Oudegracht. Het iksmeltvoorjou concept staat voor ambachtelijk bereid Italiaans ijs op wielen. Ze gebruiken uitsluitend ingrediënten zonder kleur- en smaakstoffen. Dit serveren ze uit de Estafette uit het jaar 1974 en eentje uit 1976.

Roast-Beans-busje2

Waffels op wielen
Het Waffels op Wielen-busje is een bijzonder exemplaar. Hij komt uit 1970, is felblauw en werd helemaal omgebouwd van camper tot verkoopbusje. “Hij is van een lieve, oude meneer geweest die er samen met zijn vrouw mee op vakantie ging’’ aldus Marion Baukema. eigenaar en oprichter.

Waffels-op-Wielen_Rosan-Nieuwenhuis_OppasTips_opa

Mister MaisGuy
Mister MaisGuy serveert, hoe kan het ook anders, vers gegrilde maïskolven. Je kiest uit de Classic Corn, de Jamaican Streetcorn, of de Mexican. Zij brengen deze street-maïs nu naar Nederland en bereiden de maïskolven vanuit een lichtblauwe Renault Estafette uit 1965.

Roast-Beans-busje3

Roast Beans
Roast Beans is heerlijke, biologische koffie geserveerd vanuit een vintage Renault Estafette. Nog voordat de bus klaar was, kwam de voormalige Honig Fabriek in Zaanstad op zijn pad. Hier heeft de Estafette zijn thuishaven en drink je een verse koffie met uitzicht op de Zaan.

Roast-Beans-busje2

Heb jij ook zo’n leuke Estafette-foodtruck gespot? Deel het in de comments hieronder of op Instagram of Twitter met de hashtag #EstafetteFoodtruck

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.