• Actualiteit
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

02-01-20

EZ-ULTIMO: een premium mobiliteitservaring

Steden raken dichter bevolkt, de manier waarop mensen van A naar B gaan verandert. Renault ontwikkelde drie conceptcars in de overtuiging dat de mobiliteit van morgen elektrisch, autonoom, deelbaar en verbonden is: EZ-trilogie. Waarin EZ-ULTIMO het mogelijk maakt om in luxe op de plek van bestemming te komen door een premium mobiliteitservaring. Zitplekken met het comfort van thuis in combinatie met sfeervolle verlichting en aankleding die het ultieme gevoel van exclusiviteit geven.

EZ-ULTIMO

EZ-ULTIMO is de toekomstvisie van Renault op een super-de-luxe, zeer comfortabele manier van reizen. De EZ-trilogie waar EZ-GO laat zien hoe gedeelde stedelijke mobiliteit eruit kan zien, EZ-PRO de wereld van ‘last mile delivery’ doet veranderen, verkent EZ-ULTIMO de mogelijkheden van een premium mobiliteitservaring.  Met een lengte van 5,80 meter valt de conceptcar direct op. Maar doordat EZ-ULTIMO honderd procent elektrisch is beweegt deze zich muisstil. Op het eerste gezicht lijkt het voertuig een diepzwarte kleur te hebben, maar wanneer je dichterbij komt komen ook de groene tinten in de lak naar boven. Doordat de kleur van EZ-ULTIMO in elk aanzicht veranderd lijkt de conceptcar te ‘leven’.

Luxe van begin tot eind

De premium ervaring van EZ-ULTIMO begint al bij het moment van instappen. De auto opent automatisch zijn deuren en de stoelen draaien naar de passagier toe waardoor instappen nog eenvoudiger wordt. Hierdoor lijkt het bijna alsof er een virtuele butler aan boord is om je te verwelkomen. Eenmaal in EZ-ULTIMO kunnen passagiers genieten van een grote, gastvrije en comfortabele ruimte die is ingericht als woonkamer. Daarnaast is EZ-ULTIMO uitgerust met technologische toepassingen om de ervaring nog beter te maken. Zo hebben de passagiers beschikking over permanente wifi, oplaadpunten voor hun smartphones en een tablet die toegang geeft tot de diensten aan boord. Passagiers kunnen hierdoor een reservering maken terwijl ze onderweg zijn. Bijvoorbeeld bij hun favoriete restaurant of als ze een hotelkamer willen boeken. Het ontwerp is volledig in lijn met designfilosofie van Renault: French Design en Easy Life.

Een speciale reis

Het luxueuze robotvoertuig is bedoeld om aan te bieden als service. Dat kan voor een specifieke trip of een reservering voor een dag. Zo kunnen bijvoorbeeld vijfsterrenhotels hun gasten een luxe transfer aanbieden van het vliegveld naar het hotel. Maar ook mobiliteitsaanbieders kunnen een hele nieuwe ervaring bieden die de consument kan boeken wanneer die bijvoorbeeld een speciale avond uit heeft gepland. In EZ-ULTIMO is plek voor maximaal drie passagiers, waardoor het zich meer richt op een privé-ervaring. EZ-ULTIMO onderscheidt zich hiermee van veel andere robotvoertuigen die zich juist focussen op het vervoeren van grotere groepen.

 Wil jij meer weten over de toekomstvisie van Renault? In ons eerdere blog lees je meer over de EZ-trilogie. Wil je je helemaal onderdompelen in de wereld van conceptcars? Lees dan meer op onze website.