• Onze modellen

Door Renault Nederland

16-01-20

Elektrisch rijden. Hoe zit dat?

Waarom zou ik elektrisch gaan rijden?

Een reden om over te stappen op elektrisch rijden is de CO2 uitstoot. Bij elektrisch rijden is deze namelijk nul. Dus hoe meer mensen overstappen hoe meer de uitstoot verminderd. Een andere reden kan je eigen portemonnee zijn. Ondanks de hogere aanschafkosten bespaar je met elektrisch rijden geld op andere vlakken. Zo zijn de kosten per kilometer lager dan bij een auto op fossiele brandstoffen en zijn de onderhoudskosten lager. Als particulier betaal je geen wegenbelasting en BPM. Ben je een zakelijke rijder? Dan profiteer je van slechts 8% bijtelling. Veel voordeel ten opzichte van een auto op fossiele brandstoffen dus.

Hoe rijdt een elektrische auto? 

Beter uitgerust op je plaats van bestemming aankomen? Dan is een elektrische auto zeker de moeite waard om te overwegen. Allereerst hoeft er bij een elektrische auto niet geschakeld te worden. De auto rijdt geruisloos en accelereert snel. Hierdoor is elektrisch rijden nog meer ontspannen, waardoor je in alle rust aankomt.

Hoe laad je een elektrische auto op?

Niet meer tanken, maar opladen. Dit kan thuis of bij een publieke laadpaal. Om je elektrische auto thuis op te laden moet je eerst de juiste apparatuur door een gekwalificeerde vakman laten installeren. Renault heeft hiervoor speciale leveranciers geselecteerd die voldoen aan de norm ‘Z.E. Ready’. Om thuis op te laden, is geen abonnement nodig. Als je je elektrische auto wilt opladen bij een publieke laadpaal meestal wel. Als je een abonnement neemt voor een publieke laadpaal, krijg je een laadpas waarmee je je identificeert bij een laadpaal. Er zijn veel verschillende aanbieders van laadpassen, met verschillende tarieven en voorwaarden. Daar kun je hier alles over lezen.

Renault heeft hard gewerkt aan nieuwe gebruiksvriendelijke oplaadmogelijkheden. Dankzij de Caméléon-lader van de nieuwe ZOE is het mogelijk om altijd op het maximaal beschikbare vermogen van een laadpunt op te laden. Daardoor kun je je auto werkelijk overal zo snel mogelijk opladen: thuis, op straat, op het werk, bij winkelcentra of langs de snelweg. De nieuwe Renault ZOE is hierin uniek.

Daarnaast heeft de nieuwe ZOE ook een aansluiting voor een zogenaamd Combined Charging System (CCS). Deze CCS-lader maakt snelladen (DC) tot 50 kW mogelijk. Hiermee kun je opladen bij snellaadstations langs de snelweg. Voor de niet-technisch aangelegde automobilisten onder ons: dat betekent dat je binnen een halfuur alweer 150 kilometer kunt doorrijden.

Op vakantie met een elektrische auto, kan dat?

Ja, je kunt zeker op vakantie met een elektrische auto. Met een actieradius tot 395 km kun je met de nieuwe Renault ZOE prima uit de voeten. De actieradius van een elektrische auto is net als bij een brandstof auto afhankelijk van verschillende factoren, zoals rijstijl, weersomstandigheden en belading van de auto. Elke elektrische auto heeft een verbruiksmeter waardoor je jouw energieverbruik kunt optimaliseren. 

Onderweg toch opladen? Dat hoeft inmiddels niet meer voor problemen te zorgen. Zie het als tanken. Waar je eerst rekening hield met benzinestations om te tanken zoek je nu plekken uit waar je de auto kan opladen. Bekijk voordat je op reis gaat bijvoorbeeld deze handige kaart met een overzicht van alle laadpunten in Europa. Zeker de dekking in West-Europa en Scandinavië is bijzonder goed. Het EASY LINK multimediasysteem in de nieuwe Renault ZOE biedt zelfs realtime uitgebreide informatie over de locatie en de beschikbaarheid van oplaadpunten.

Bijna klaar voor de overstap of nieuwsgierig geworden? Lees hier meer of vraag gelijk een proefrit aan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.