• Easy life
  • Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

31-12-15

Eindejaarsoverzicht Renault Nederland

Het einde is in zicht…van 2015 welteverstaan. Je ziet ze overal verschijnen, lijstjes met de beste muziek, filmtoppers, het meest sportieve automodel en ga zo maar door. Dan kunnen wij bij Renault Nederland natuurlijk niet achterblijven. Tijd voor een eindejaarsoverzicht met onze persoonlijke hoogtepunten van 2015!

Afgelopen jaar kon je ons niet alleen vinden op Facebook, Twitter, LinkedIn en het Renault-blog, maar ook met de mooiste foto’s op Instagram. We trappen het beursseizoen af met de 93e Motor Show in Brussel. Waar de splinternieuwe Espace in preview in de spotlights staat.

Niet veel later onthullen we een nieuwe crossover; de Kadjar! Deze zal later dat jaar te zien zijn tijdens de Autosalon van Genève in maart.

De wintermaand februari staat in het teken van ‘Raad de Sneeuwhoogte’.
We dagen heel Nederland en België uit om te raden hoeveel sneeuw er op 20 februari 2015 om 15.00u ligt in het populaire Franse skidorp Tignes. Iedereen kan een voorspelling doen. Op het platform staat het actuele weerbericht en een livestream van Tignes, waarop de voorspelling gebaseerd kan worden. De winnaar gaat op een wintersport trip naar Tignes met de Renault Captur!

Autosport zit in ons bloed. De aftrap van de Renault Clio Cup tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort waren dan ook een waar succes. En gelukkig kunnen we deze snelle Clio’s ook in 2016 weer in volle glorie op het circuit voorbij zien razen!

Om de komst van de nieuwe Espace alvast te vieren organiseren we samen met het Nederlands Dans Theater (NDT) een exclusieve preview voor genodigden in diverse theaters in Nederland. Tijdens de AutoRAI gaan we zelfs nog een stapje verder, als genodigde kun je plaatsnemen in de Espace en krijg je een VR-bril op. Virtual Reality maakt het mogelijk om tijdens de virtuele rit 360 graden rond te kijken naar alles wat er gebeurt in en buiten de auto!

Onze nieuwe aanwinst: de Talisman presenteerde zich onder toeziend oog van Laurens van den Acker en Carlos Ghosn op het Kasteel van Chantilly. Een nieuwe Sedan die alle zintuigen prikkelt. Later zal de Sedan nog gezelschap krijgen van de Talisman Estate.

Dat we ambitieus zijn dat mag inmiddels wel duidelijk zijn, toch doen we er nog een schepje bovenop en onthullen we de ALASKAN Concept, een opvallend en concrete studie van een pick-up die we wereldwijd wil aanbieden. De auto werd ontworpen door Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design.

2015 is ook het jaar dat we onze fans op Facebook laten meebeslissen! Welke naam kies jij voor de Captur Série Signature? De winnende deelnemer koos voor de verleidelijke naam ‘Barista’ en mocht een weekend lang op pad met deze speciale editie van de Captur.

Na de zomer presenteren we vol trots de vierde generatie Renault Mégane Hatchback! Ook zijn sportieve broertje, de Mégane GT wordt onthuld. De sportieve genen van Renault Sport komen duidelijk terug in dit model.

Diezelfde maand starten we met de nieuwe editie van de Renault Design Award.
Waar 4 Nederlandse designerduo’s in 48 uur een opdracht uitvoeren volgens de designfilosofie van Renault. De inzendingen worden beoordeeld door een jury van specialisten uit de design- en autowereld. De mini-serie is te volgen op ons YouTube-kanaal.

We sluiten het jaar af met een hoofdrol voor de Kadjar in de nieuwe RTL 5-serie Extreme Roadtrip. Tijdens een roadtrip langs de extreme sports-hotspots van Frankrijk doet de crossover dienst als robuust en comfortabel vervoermiddel voor drie succesvolle extreme sporters en een flink aantal bekende Nederlanders.

Kortom 2015 was wederom een fantastisch jaar. Heb je onze campagnes of modellen gemist? Volg ons op onze social media kanalen, dan blijf je ook in 2016 op de hoogte van alle nieuwtjes en introducties!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.