• Actualiteit
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

26-12-14

Eindejaarsoverzicht 2014

Het einde is in zicht…van 2014 welteverstaan. En dat betekent natuurlijk eindejaarslijstjes. Lijsten met de beste muziek, filmtoppers, het meest sportieve automodel en ga zo maar door. Dan kunnen wij bij Renault Nederland natuurlijk niet achterblijven. Geen lijstje weliswaar, maar wel een overzicht met onze hoogtepunten van 2014.

Zorg dat je bij de les blijft, in rap tempo gaan we van nieuwe kanalen, naar productintroducties en knallende campagnes!

Afgelopen jaar kon je ons niet alleen vinden op Facebook, Twitter, LinkedIn en het blog, maar startten wij ook met een eigen Instagram account. De Renault-archieven puilen uit van de mooie plaatjes, die moet je wel delen! De winnaar van de Design Campagne 2013 begon aan de uitwerking van zijn winnend design de ‘Set Light 01’; een prachtige lamp die nadat deze furore maakte tijdens Dutch Design Year, nu ook te koop is.

Onze aanwinst de nieuwe Twingo presenteerde zich, onder toeziend oog van Laurens van den Ackers, als ster van de Autosalon in Géneve. Ook speelde de nieuwe Twingo samen met de social influencers influencers Cynthia Schultz, Annic van Wonderen en May-Britt Mobach de hoofdrol in de ‘Fashion Challenge’ campagne, verscheen op de rode loper bij de Viva400 en nam deel aan een echte fotoshoot tussen de modellen in het programma Hollands Next Topmodel.

Autosport zit in ons bloed. Daarom waren wij ontzettend verheugd met het succes van de Clio Cup Benelux kampioenschap 2014. Het was zelfs zo’n succes dat 2015 de Clio Cup Benelux voor 2015 ook al is aangekondigd. Ook zo’n autosportfanaat? Bekijk nog even de video van de World Series te Spa Francorchamps of het vette filmpje van onze Private Pitbox actie!

Een ander hoogtepunt in 2014 was de tentoonstellling bij Paleis het Loo over het leven van Prinses Grace van Monaco als stijlicoon, waar Renault de hoofdsponsor was. Een evenement met koninklijke allure; de officiële opening werd verricht door niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Prins Albert van Monaco.

Ook bood Paleis het Loo tijdens het jaarlijkse Concours D’élégance een podium voor de rijke historie van Renault. Waar dankzij de diverse Renault Clubs een prachtige collectie van maar liefst 70 klassieke Renaults stond. Van de 27e Renault Voiturette Type A ooit gebouwd tot de Avantime en ook alle Alpine modellen.

Van historie springen we weer door naar productintroducties. Naast de nieuwe Twingo werden ook de nieuwe Espace en de nieuwe Trafic onthult. De Espace wordt misschien wel hét paradepaardje van 2015. Wij zijn na de toelichting van Laurens van den Acker op de Motorshow in Paris in ieder geval onder de indruk van het nieuwe design en kunnen niet wachten tot de introductie in april 2015. Ook de Trafic mag er zijn. Deze staat al even in de showroom werd door het gerespecteerde Franse magazine Argus al uitgeroepen tot bedrijfswagen van 2015!

Kortom 2014 was een fantastisch jaar. Heb je onze campagnes of modellen gemist? Volg ons op onze social media kanalen, dan blijf je ook op de hoogte van alle nieuwtjes en introducties in 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.