• Onze modellen

Door Renault Nederland

20-02-20

Een succesvolle overstap naar elektrisch rijden voor bedrijven

Elektrisch rijden is niet alleen voor particulieren een hot topic. Ook voor de zakelijke markt zijn er steeds meer mogelijkheden om de stap te zetten naar het verduurzamen van je organisatie. Je draagt daarmee niet alleen bij aan een betere luchtkwaliteit maar het heeft ook positieve invloed op de positionering van je bedrijf. Wat kan zorgen voor new business.

Je onderneming staat voorop

De overheid probeert met duurzaamheidseisen bedrijven steeds meer te stimuleren om minder uitstoot te genereren. Daardoor vergeet je misschien dat het elektrificeren van je voertuigen ook juist kansen kan bieden. Renault helpt je graag om de mogelijkheden in kaart te brengen. Voor een succesvolle overgang kijken we met je naar: de voertuigen, het type gebruik van die voertuigen, de locatie waar de voertuigen moeten opladen en de benodigde laadinfrastructuur. Met het maken van een roadmap wordt duidelijk waar kansen liggen om jouw bedrijf toekomstbestendig te maken. 

De passende oplossing bij jouw bedrijf

Er zijn verschillende elektrische modellen bij Renault voor verschillende situaties. Sinds de lancering in 2011 domineert de Kangoo Z.E. de verkoopstatistieken van de elektrisch aangedreven, lichte bedrijfswagens. Deze bedrijfswagen bewijst hiermee als geen ander te kunnen inspelen op de behoeften van de zakelijke markt. De Kangoo Z.E. is aan te passen naar jouw behoeftes, zoals de keuze voor verschillende lengtes en indelingsmogelijkheden.

Nog iets meer ruimte nodig? De Renault MASTER Z.E tilt het leveren van goederen in de stad naar een hoger niveau.  Een volledig elektrische bestelbus die in verschillende uitvoeringen komt. Zo kun je kiezen voor een laadvolume van 8-9m3, maar is er ook een uitvoering met 10m3 en 13m3 laadvolume. PostNL zet sinds 2018 de Renault Master Z.E. in voor last-mile-delivery in het stedelijke gebied in Nederland. Dat wil zeggen voor het laatste gedeelte van de te bezorgen pakketjes. PostNL is daarmee het eerste bedrijf ter wereld dat heeft gekozen voor de Renault Master Z.E. Lees hier meer als je wilt weten hoe PostNL dat samen met Renault gedaan heeft.

Wanneer je als zakelijke rijder veel onderweg bent is de Renault ZOE bij uitstek het geschikte model. Door zijn hoge actieradius van 395 km (WLTP) rijd je ook langere afstanden zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen. 

Tot slot de Renault TWIZY, het kleine en sowieso in het oog springende stadsvoertuig die je op een hele nieuwe manier door de stad doet bewegen. Wat de TWIZY helemaal makkelijk maakt voor gebruik is de wijze van opladen. Je kunt de TWIZY op elk regulier 230-volt stopcontact aansluiten. Bijvoorbeeld in je garage, in een parkeergarage in de stad, bij een winkel of in je eigen voortuin. In maximaal 3,5 uur is de batterij volledig opgeladen. 

Benieuwd hoe je jouw onderneming kan verduurzamen? Lees hier meer over de mogelijkheden.